Συστάσεις για τον περιορισμό της χρήσης τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων για σήμερα και αύριο απευθύνει προς τους πολίτες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, για σήμερα, Πέμπτη 02/02, και αύριο, Παρασκευή 03/02, στην Αττική θα επικρατήσουν άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.
Συνιστάται στους πολίτες για σήμερα και αύριο η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στην παρούσα σύσταση .
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβούν σε ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom