Thumbnail
25 μικροί μαθητές από το κέντρο φιλοξενίας Σχιστού

Με ένα θερμό καλωσόρισμα υποδέχθηκαν μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και η δημοτική αρχή της περιοχής 25 προσφυγόπουλα που θα φοιτούν από σήμερα στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου. 

Οι νέοι μαθητές του σχολείου διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό τους τελευταίους μήνες.

Οι παρευρισκόμενοι έξω από το σχολείο, κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια και λουλούδια, καθώς και πανό, υποδέχθηκαν τα μικρά προσφυγόπουλα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γιορτή υποδοχής.

Τα παιδιά του σχολείου μαζί με τους νέους τους συμμαθητές τραγούδησαν και χόρεψαν, ενώ στο χώρο υπήρχαν γλυκίσματα και χυμοί. 

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, δήλωσε ότι «τα προσφυγάκια θα φοιτήσουν κανονικά στα σχολεία της πόλης μας. Το επιβάλλει η προσφυγική μας ιστορία, το επιτάσσουν οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού, που μας διακατέχουν». Σημείωσε δε ότι «η μόρφωση είναι βασικό δικαίωμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους το στερήσει». 

Ο κ. Βρεττάκος τόνισε επίσης πως «οφείλουμε από κοινού, όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι γονείς, να μην επιτρέψουμε το μικρόβιο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας να φωλιάσει στις γειτονιές μας» και πρόσθεσε πως «στο σύνολό τους τα σχολεία μας είναι ανοιχτά, ασφαλή, σύγχρονα και ζεστά για όλους». 

Πηγή βίντεο: Youtube Protothema

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith1
Πανελλαδικές: Κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών
Τι αλλάζει με απόφαση του υπουργού Παιδείας στην κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλαδικές: Κατάταξη τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών