Thumbnail
Αγροτικές κινητοποιήσεις

Στις πλατείες της Κεντρικής Μακεδονίας βγαίνουν οι αγρότες

Στις πλατείες περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας βγάζουν τα τρακτέρ τους από σήμερα Δευτέρα οι αγρότες της περιοχής.

Στη Βέροια, οι αγρότες προγραμματίζουν συλλαλητήριο στην πλατειά Δημαρχείου και στη συνέχεια θα κινηθούν προς την εθνική οδό για να στρατοπεδευόσουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας.

Θεσσαλία

Οι αγρότες από την περιοχή του Αλμυρού, που παραδοσιακά δημιουργούν το μεγάλο και ισχυρό μπλόκο των Μικροθηβών, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και προβληματισμού, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστο Πάντσιο, αφού δεν υπάρχει έντονη διάθεση για κινητοποίηση και δημιουργία μπλόκου στον κόμβο των Μικροθηβών

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι «η κινητοποίηση της περασμένης χρονιάς ήταν μεγάλη σε διάρκεια και υπάρχει η επιφύλαξη μήπως δεν επαναληφθεί το περυσινό εξαιρετικό αποτέλεσμα, αφού πριν ένα χρόνο αγωνιζόμασταν για να μη περάσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, ενώ φέτος όλα έχουν νομοθετηθεί και βρισκόμαστε μπροστά σε διαφορετική κατάσταση». «Πάντως θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα πράξουμε αναλόγως στο πλευρό των συναδέλφων μας», προσέθεσε.

Ανάλογη στάση και διάθεση εκφράζουν και οι αγρότες από τις περιοχές του Πηλίου, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου Γιώργο Διανελλάκη να τονίζει ότι δεν διαφαίνεται κάποια διάθεση για κινητοποίηση και ότι θα εκτιμηθεί η κατάσταση στο επόμενο διάστημα.

Το ισχυρό μπλόκο της Νίκαιας ανακοίνωσε ότι αναβάλει την κάθοδο στην εθνική οδό για την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας.

Ποιους δρόμους θα κλείσουν στη Δυτική Ελλάδα και πότε

Στα... μπλόκα από σήμερα οι αγρότες και της Δυτικής Ελλάδας. Στην Αιγιάλεια όπως έχει ανακοινώσει ο τοπικός αγροτικός σύλλογος έχει προγραμματίσει  το πρωί, στις 10:00, συγκέντρωση στην Παιναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, όπου εκεί θα αποφασισθεί το αν θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου.

Στην Ηλεία, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση το πρωί στις 10:00 στη θέση Λατίφι Αμαλιάδας, που βρίσκεται στη διασταύρωση με την εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η Παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου» έχει αποφασίσει για το πρωί στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βόνιτσας.

Ακόμη, έχει αποφασισθεί η παράταξη γεωργικών μηχανημάτων σε κεντρικά σημεία σε όλες τις αγροτικές περιοχές. Η αρχή αναμένεται να γίνει στις τοπικές κοινότητες Κατοχή και το Ευηνοχώρι, που βρίσκονται κοντά στο Μεσολόγγι.

Στην Αχαΐα, όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης, «πραγματοποιούμε συναντήσεις με συναδέλφους σε διάφορες περιοχές και τους ενημερώνουμε για τα βασικά μας αιτήματα και διεκδικήσεις, όπως είναι για παράδειγμα το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής κ.ά.». Σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ο Γιώργος Βεσκούκης δηλώνει ότι «αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να ξεκινήσουμε».

Σε τρία σημεία οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης

Στην ΔΟΥ Ηρακλείου, στη Δημοτική Αγορά Χανίων και στον κόμβο των Πρατωρίων δίνουν σήμερα ραντεβού οι αγρότες της Κρήτης ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις τους στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού του αγροτικού κόσμου. Από το βράδυ της Κυριακής αρχίζουν να συγκεντρώνονται με τρακτέρ στο μπλόκο στον κόμβο των Πραιτωρίων από το αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων.

Οι αγροτικοί σύλλογοι Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών και Αρκαλοχωρίου θα συγκεντρωθούν έξω από τη ΔΟΥ Ηρακλείου στις 10.30 το πρωί ενώ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων καλεί στις 12.00 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arktiki
Ποια ζώα και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση
Η ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέλυσε πάνω από 290.000 αρχεία απολιθωμάτων θαλάσσιων ασπόνδυλων (όπως αχινοί,...
Ποια ζώα και γιατί κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση