Thumbnail
Καταιγίδες και χιόνια

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά- ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές . Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και πιθανόν σε πεδινές περιοχές κυρίως της Θράκης. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ .

Θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μεγίστη κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου .

Άνεμοι: νοτίων διευθύνσεων 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες (κυρίως στα παραθαλάσσια) . Χιόνια στη Θεσσαλία στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα πεδινά, στις υπόλοιπες περιοχές στα ορεινά κυρίως της Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ στα νότια.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αρσεις ασυλίας: Live η συζήτηση στη Βουλή - Καραμανλής: «Αποφασισμένος να καθαρίσω το όνομά μου»
Αρσεις ασυλίας: Live η συζήτηση στη Βουλή - Καραμανλής: «Αποφασισμένος να καθαρίσω το όνομά μου»
Δείτε LIVE από τη Βουλή την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας 13 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Αρσεις ασυλίας: Live η συζήτηση στη Βουλή - Καραμανλής: «Αποφασισμένος να καθαρίσω το όνομά μου»
pada
ΠΑΔΑ: Βράβευση φοιτήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής στο πρόγραμμα «Ζεύξη Σπάνιων Ασθενών και Επιστημόνων του Μέλλοντος»
Βράβευση φοιτήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο πρόγραμμα «Ζεύξη Σπάνιων Ασθενών και Επιστημόνων του Μέλλοντος»
ΠΑΔΑ: Βράβευση φοιτήτριας του Τμήματος Νοσηλευτικής στο πρόγραμμα «Ζεύξη Σπάνιων Ασθενών και Επιστημόνων του Μέλλοντος»
Ευαγγελία Καλαϊτζή
Πρόεδρος Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών: Παρέμβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δομές Προσχολικής Αγωγής
Η Ευαγγελία Καλαϊτζή «χτυπά καμπανάκι» για την Προσχολική Αγωγή
Πρόεδρος Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών: Παρέμβαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δομές Προσχολικής Αγωγής