Thumbnail
Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ωστόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο.

Στην ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10 «σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές».

Η Κυβέρνηση, όπως συνεχίζει η ΟΙΥΕ, ρίχνει την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες και ενώ την ίδια ώρα που δηλώνει ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους, τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές. Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών να συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι ανάλογες κινητοποιήσεις θα υπάρχουν όλες τις Κυριακές που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeioeksoterikon.jpg
Global Sumud Flotilla: Σκληρό διάβημα ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες που κρατούνται
«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαράβατη» - Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το κέντρο κράτησης στο Τελ Αβίβ – Έντονη αντίδραση της Αθήνας
Global Sumud Flotilla: Σκληρό διάβημα ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες που κρατούνται
Άδωνις Γεωργιάδης
Τέμπη: Ο Άδωνις Γεωργιάδης «ξεπλένει» τον Κώστα Καραμανλή – «Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη» [Βίντεο]
Ο Υπουργός Υγείας υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά τον πρώην Υπουργό Μεταφορών – Τι είπε για την παραίτηση, αλλά και για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι
Τέμπη: Ο Άδωνις Γεωργιάδης «ξεπλένει» τον Κώστα Καραμανλή – «Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη» [Βίντεο]
Επίθεση μαθητών
Περιστέρι: «Πέταγαν τούβλα και σκουπόξυλα» - Μαρτυρίες για την άγρια συμπλοκή μαθητών
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ κράδαιναν λοστούς και καδρόνια και επιτέθηκαν χωρίς διακρίσεις, τραυματίζοντας εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου
Περιστέρι: «Πέταγαν τούβλα και σκουπόξυλα» - Μαρτυρίες για την άγρια συμπλοκή μαθητών
Επίσκεψη του ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη στον Πάνο Ρούτσι
Σύνταγμα: Ο Βασίλης Μπισμπίκης στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι – «Ήθελε να δει τη Δέσποινα, ήρθα να συμπαρασταθώ»
«Ήθελε να δει τη Δέσποινα Βανδή, ήρθα να του συμπαρασταθώ» - Ο Βασίλης Μπισμπίκης στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι (Βίντεο)
Σύνταγμα: Ο Βασίλης Μπισμπίκης στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι – «Ήθελε να δει τη Δέσποινα, ήρθα να συμπαρασταθώ»