Thumbnail
Ήδη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συλλογή όλων των εκκρεμών υποθέσεων

Τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) σχετικά με τον Αρτέμη Σώρρα διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Παράλληλα, ο ίδιος διαβίβασε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, την απόφαση του 2013, σχετικά με τον Σώρρα.

Ήδη η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συλλογή όλων των εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα, υποθέσεις που χρονολογούνται έως και αρκετά χρόνια πριν.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κοντονής στρέφεται με ανακοίνωσή του και κατά τις ΝΔ για το θέμα του Σώρρα, τονίζοντας ότι «η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας καθώς για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της, το φαινόμενο Σώρρα, εγκαλεί σήμερα την Κυβέρνηση».

Είναι εντυπωσιακό, υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τον Σώρρα που «εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε Κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό» και προσθέτει: «Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό».

Αλλά και ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής άσκησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση υπέρ του νόμου (χωρίς δηλαδή να υπάρχει έννομο αποτέλεσμα) επι της υπ΄ αριθμ. 67650/13 αθωωτικής απόφασης του Η' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που αφορά τον Αρτέμη Σώρρα. 

Για τι διώκεται ο Σώρρας

Το βασικό αδίκημα που διερευνάται από τη Δικαιοσύνη είναι αυτό της προτροπής της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η έρευνα βρίσκεται στην τελική ευθεία, με την δικογραφία να εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Η δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Πελοποννήσου, αφορά την υποβολή από πολίτες εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα, με τις οποίες ζητούν τα όποια χρέη τους να εισπράττονται από τα ομόλογα ύψους 600 δισ.δολαρίων που ισχυρίζεται ότι κατέχει ο επιχειρηματίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταινία
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ
Το γραφείο των καθηγητών μάς ανοίγει τις πόρτες του και αντικρίζουμε ένα σχολείο που αποτελεί το «πρότυπο» για όσους αρέσκονται να πιστεύουν ότι οι...
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ