Κοινωνία 0

Πάνω από 5.200 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους το 2016

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μετανάστες και πρόσφυγες

Πάνω από 5.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους σε ολόκληρο τον κόσμο, ένας αριθμός κατά 20% αυξημένος από τον αντίστοιχο στην ίδια περίοδο το περασμε΄νο έτος, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΟΙΜ).

Από τους συνολικά 5.238 θανάτους, οι 3.930 έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να διασχίσουν τη Μεσόγειο με πλοιάρια, κατά 170 περισσότεροι από το 2015, αναφέρει στην ανακοίνωσή της ο Οργανισμός που εδρεύει στη Γενεύη.

Η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός παραμένει ο διάπλους προς την Ιταλία. Μόνον τούτη την εβδομάδα πάνω από 280 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάρια που σάλπαραν από την Λιβύη προς την Ιταλία έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, προσθέτει ο ΟΙΜ.

Τα στοιχεία από τους θανάτους και τις εξαφανίσεις στον κόσμο τεκμαίρουν πως περίπου 13 μετανάστες έβρισκαν τον θάνατο καθημερινά μέσα στο 2016, υπογραμμίζει ο Οργανισμός, προσθέτοντας πως οι σοροί του 60% των απωλεσθέντων δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Ο ίδιος Οργανισμός τονίζει επίσης πως ο αριθμός των νεκρών στην Λατινική Αμερική έχει ξεπεράσει τους 500. Ιδιαίτερα υπογραμμίζει πως 87 πολίτεςτης Ονδούρας, μεταξύ τους 10 ανήλικοι, που έχασαν τη ζωή τους πασχίζοντας να περάσουν τη μεθόριο προς το Μεξικό στο διάστημα 1ης Ιανουαρίου έως 23ης Οκτωβρίου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Οι 6 δεσμεύσεις Τσίπρα για την Παιδεία – Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς και τέλος στις Πανελλαδικές

Οι συσκευές που δεν πρέπει να συνδέετε ποτέ σε πολύπριζο – Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία