Thumbnail
Μη ελεγκτέοι

Μη ελεγκτέους έκρινε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκο Κονιτόπουλο για τη στάση που κράτησαν την περίοδο πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αυτεπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου έκρινε: 

Τον συν. Νίκο Κονιτόπουλο, με ψήφους 4 έναντι 1 πειθαρχικά μη ελεγκτέο. Από την πλειοψηφία ένα μέλος τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεκτέο, λόγω αμφιβολιών. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο.

Τον συν. Άρη Πορτοσάλτε με ψήφους 3 έναντι 2 πειθαρχικά μη ελεγκτέο. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο.

Τον συν. Σταμάτη Μαλέλη με ψήφους 3 έναντι 2 πειθαρχικά μη ελεγκτέο. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά ελεγκτέο.

Σημειώνεται ότι είχαν ασκηθεί εφέσεις εμπρόθεσμα  και το Συμβούλιο προχώρησε στην αποδεικτική διαδικασία.

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι με την προσβαλλόμενη απόφαση, το ΠΠΣ είχε κρίνει:

Με ψήφους 4 έναντι 1 ότι ο εγκαλούμενος συν. Νίκος Κονιτόπουλος είναι πειθαρχικά ελεγκτέος, για παράβαση του άρθρου 7, παρ.

1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 1, παρ. 1, του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και του εδαφίου δ’ του ιδίου άρθρου. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο.

Ως προς την ποινή, με ψήφους 3 έναντι 2 επέβαλε την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της προσωρινής διαγραφής 1 μηνός.

Με ψήφους 3 έναντι 2 ότι ο εγκαλούμενος συν. Άρης Πορτοσάλτε είναι πειθαρχικά ελεγκτέος, για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 1, παρ. 1, του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και του εδαφίου δ’ του ιδίου άρθρου. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο.
Ως προς την ποινή, με ψήφους 3 έναντι 2 επέβαλε την προσωρινή διαγραφή 1 έτους από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της προσωρινής διαγραφής 1 μηνός.

Με ψήφους 4 έναντι 1 ότι ο εγκαλούμενος συν. Σταμάτης Μαλέλης είναι πειθαρχικά ελεγκτέος, για παραβάσεις του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού και άρθρου 1, παρ. 1, του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας και του εδαφίου δ’ του ιδίου άρθρου. Η μειοψηφία τον έκρινε πειθαρχικά μη ελεγκτέο.
Ως προς την ποινή, με ψήφους 3 έναντι 2 επέβαλε την προσωρινή διαγραφή 18 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της προσωρινής διαγραφής 1 μηνός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypourgeiopaideiasexo1460370520_0.jpg
Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2024
Πανελλήνιες 2024 - Ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών για το 2024 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας...
Πανελλήνιες 2024: Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση