Thumbnail
Γερμανία

Η γερμανική αστυνομία κατέγραψε από τον Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2016 διπλάσια κρούσματα επιθέσεων εναντίον αλλοδαπών, δηλαδή 507 περιπτώσεις περισσότερες από πέρυσι. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τα οποία περιέχονται σε απάντηση σχετικής ερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων και δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό. Συνολικά καταγράφηκαν 1.800 περιπτώσεις επιθέσεων και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται 78 εμπρησμοί και 7 ανθρωποκτονίες από νεοναζί.

Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, οι ρατσιστές και οι ακροδεξιοί κάνουν ολοένα και συχνότερα χρήση «αντιστασιακής ρητορικής» κατά των προσφύγων για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις τους.

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων δεξιάς βίας, οι γερμανικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει «επικίνδυνους» μόνο 20 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, ενώ πανγερμανικά έχουν χαρακτηριστεί έτσι 520 ισλαμιστές. Αυτό είναι «απλώς ακατανόητο», δήλωσε η ειδικός για θέματα εσωτερικής πολιτικής των Πρασίνων Ιρένε Μίχαλιτς. «Στη δεξιά υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της πραγματικότητας των επιθέσεων και του αριθμού των κρουσμάτων στα οποία εστιάζει» η αστυνομία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κουντούρης τηλέμαχος
Η Πολιτεία οφείλει σεβασμό και στήριξη στο πολυδιάστατο έργο των Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων
Άρθρο του Τηλέμαχου Κουντούρη, Προέδρου της  Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Η Πολιτεία οφείλει σεβασμό και στήριξη στο πολυδιάστατο έργο των Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων