Thumbnail
Η μέθοδος που θα δείτε είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

Κρέας: Κίνδυνος για βακτήρια κατά την απόψυξη – Τι να προσέχετε!Πολλές φορές, όταν θέλετε να μαγειρέψετε κρέας, συνειδητοποιείτε πολύ αργά ότι το έχετε ξεχάσει στην κατάψυξη και, ως εκ τούτου, μέχρι να ξεπαγώσει θα περάσουν τόσες ώρες, ώστε αλλάζετε γνώμη και μαγειρεύετε κάτι άλλο.

Υπάρχει ένας πολύ απλός και ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέας, χωρίς να προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων.

Η μέθοδος που θα δείτε είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η βασική προϋπόθεση είναι πως το κρέας σας είναι από πριν κομμένο/χωρισμένο σε κομμάτια. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι καυτό νερό (όχι βραστό!) και μερικές σακούλες φαγητού, οι οποίες να κλείνουν αεροστεγώς.

Πρώτα ζεστάνετε το νερό μέχρι τους 60°C. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις που θα βλέπετε τις πρώτες φυσαλίδες να σχηματίζονται στην βάση της κατσαρόλας και πως, αν βάλετε το δάχτυλό σας στο νερό, θα αντέχετε μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Στη συνέχεια βάζετε το κάθε κομμάτι κρέας που θέλετε να αποψύξετε μέσα σε μία σακούλα και την κλείνετε.
Βάλτε την σακούλα με το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Συνιστάται να ΜΗΝ την αφήσετε στο νερό για πάνω από 45’ σε κάθε περίπτωση.

Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά και άλλα είδη κρέατος σε περίπου 12 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός, ώστε το κρέας να μην αρχίσει να μαγειρεύεται μέσα στην σακούλα και ταυτόχρονα να μην προλάβουν να σχηματιστούν καθόλου βακτήρια.

Μην εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή για ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: iatropedia.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lipos-stin-koilia
Σπλαχνικό λίπος: Ο αόρατος κίνδυνος και πώς να τον αντιμετωπίσετε
Το σπλαχνικό λίπος είναι ο λιπώδης ιστός που βρίσκεται βαθιά στην κοιλιακή χώρα, περιβάλλοντας ζωτικά όργανα όπως το συκώτι, το στομάχι και τα έντερα.
Σπλαχνικό λίπος: Ο αόρατος κίνδυνος και πώς να τον αντιμετωπίσετε
gymnastiki
Πώς το 12-3-30 στο διάδρομο μπορεί να αλλάξει τη φυσική σου κατάσταση
Η μέθοδος 12-3-30 έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο μέσω του TikTok, προσφέροντας έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να κάψετε θερμίδες.
Πώς το 12-3-30 στο διάδρομο μπορεί να αλλάξει τη φυσική σου κατάσταση
alkool
Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη
Πολλοί καταφεύγουν στην κατάψυξη για να δροσίσουν γρήγορα τα αγαπημένα τους αλκοολούχα ποτά, όμως αυτή η μέθοδος σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να...
Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη
mitsotakis
Μητσοτάκης: Οι παράνομες είσοδοι δεν θα οδηγούν σε νόμιμη εγκατάσταση

Σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη καλείται να επανεξετάσει τη στρατηγική της για το μεταναστευτικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε σαφές και...

Μητσοτάκης: Οι παράνομες είσοδοι δεν θα οδηγούν σε νόμιμη εγκατάσταση