Thumbnail
Καταλήψεις

Ήπια αντιμετώπιση των καταλήψεων, εάν δεν υπερβαίνουν κόκκινες γραμμές και όχι βίαιη καταστολή, προκρίνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να νομισθεί ότι εγκρίνω την κατάληψη δημόσιου χώρου». Δίνοντας το στίγμα για τη στάση της Αστυνομίας είπε πως κινείται «χωρίς δακρυγόνα και άγρια καταστολή που δεν απέδωσαν, αλλά επέτειναν καταστάσεις». 

Για την κατάληψη στη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ότι τυχόν βίαιη επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη θα έφερνε μεγάλες επιπτώσεις στην πόλη και ίσως γενικότερα. Πρόσθεσε ότι «έγινε η καλύτερη διαχείριση του θέματος με σώφρονα και ήπιο τρόπο» σημειώνοντας ότι και οι ζημιές ήταν μικρής έκτασης.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία και πως μεγιστοποιεί και διογκώνει μεμονωμένα περιστατικά. Σημείωσε πως η Αστυνομία είχε να κάνει επέμβαση στα Εξάρχεια 30 χρόνια αναφερόμενος στην επιχείρηση για την ξάρθρωση της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών. Η κατάσταση στα Εξάρχεια «κουκουλωνόταν συστηματικά και επιστημονικά» εδώ και χρόνια.

Τόνισε πως πριν λίγες μέρες η Αστυνομία επενέβη και απέδωσε στους ιδιοκτήτες τους στα Εξάρχεια τρία σπίτια, που τελούσαν υπό κατάληψη, επαναλαμβάνοντας ότι η αστυνομία δρα ανά περίπτωση και με μέτρο.

Για τους αντιεξουσιαστές ανέφερε πως «ανεχόμαστε την άλλη άποψη αρκεί να μην υπερβαίνει κόκκινες γραμμές, να μην γίνονται αυθαιρεσίες και υπερβολές». Τους κάλεσε εμμέσως να μην προβαίνουν σε καταλήψεις. «Το ζητούμενο δεν είναι να κλείνονται στους τοίχους ενός σπιτιού και να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους αλλά μέσα σε ένα ανοικτό μαζικό κίνημα» συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας.

Αναφερόμενος στην κριτική του Π. Πολάκη για την άμεση δράση της Αστυνομίας στην εισαγγελική εντολή για το νοσοκομείο είπε πως η αστυνομία δεν επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και πως ο ρόλος της δεν είναι να αποδίδει δικαιοσύνη, αλλά εκτελεί τις εντολές της Δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε, όμως, πως ο κ Πολάκης έχει ζήλο και πολιτική επιδίωξη να μειώσει το κόστος των νοσοκομείων και να ξεκαθαρίσει μια σαθρή κατάσταση στα νοσοκομεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Τιμητική διάκριση στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας
Βράβευση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας
Τιμητική διάκριση στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας
απα
76χρονος έπεσε θύμα απάτης: Πίστεψε ότι μιλούσε με την Τζένιφερ Άνιστον και έχασε 5.000 ευρώ
Παρασύρθηκε από ψεύτικο προφίλ της Τζένιφερ Άνιστον σε εφαρμογή γνωριμιών – Πώς οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη και του απέσπασαν χιλιάδες...
76χρονος έπεσε θύμα απάτης: Πίστεψε ότι μιλούσε με την Τζένιφερ Άνιστον και έχασε 5.000 ευρώ
katsika
Γύρος Ιταλίας: Κατσίκα… πέταξε πάνω σε ποδηλάτη την ώρα της διαδρομής – Δείτε το βίντεο
Ο Ντιόν Σμιθ ήρθε αντιμέτωπος με το απροσδόκητο: μια κατσίκα βρέθηκε στον δρόμο του και επιχείρησε… εναέρια παρέμβαση
Γύρος Ιταλίας: Κατσίκα… πέταξε πάνω σε ποδηλάτη την ώρα της διαδρομής – Δείτε το βίντεο