Η φημισμένη τυρόπιτα του νησιού, τα ...γατάκια που αποτελούν σήμα κατατεθέν και αράζουν νωχελικά σε κάθε γωνιά του, μέχρι την εξερεύνηση της μοναδικής φύσης με καγιάκ και ποδήλατο, αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά του 1ου Φεστιβάλ WeFest που διοργανώνεται από 5 έως 7 Αυγούστου στη Σκόπελο.
Με στόχο την αύξηση του τουρισμού και τη διεύρυνση της καλοκαιρινής σεζόν, μία ομάδα εθελοντών, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου και με τη υποστήριξη του δήμου Σκοπέλου, αποφάσισε να σταθεί, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, “απέναντι στην “ξεπερασμένη” μεμονωμένη σχέση τουρίστα-επιχειρηματία, εμπλουτίζοντας τον επισκέπτη με μοναδικές ψυχαγωγικές βιωματικές εμπειρίες πέρα των τουριστικών του συνηθειών”.
“Χρόνια τώρα που επισκεπτόμαστε την Σκόπελο, θέλαμε να κάνουμε κάτι για να αναδείξουμε την παράδοση του νησιού, τα ήθη και τα έθιμά του, εγκαινιάζοντας μια πρόταση που αλλάζει το σκηνικό της καθημερινότητας” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σκηνογράφος Λήδα Δοκουμετζίδη η οποία, μαζί με την αρχιτέκτονα Ελένη Σβυριάδη και μία μεγάλη ομάδα καταρτισμένων επαγγελματιών -που λαμβάνουν μέρος εθελοντικά, σχεδίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Νατάσα Καραθάνου
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom