Thumbnail
Κοινή υπουργική απόφαση

Η αποπληρωμή από το Δημόσιο, στεγαστικών δανείων των θυμάτων τρομοκρατικών πράξεων ή εγκλημάτων βίας, ρυθμίζεται με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ τεύχος Β΄, φύλλο 2092, της 7.7.2016), καθορίζεται η διαδικασία, τα δικαιολογητικά και όλες οι λεπτομέρειες, ώστε το στεγαστικό δάνειο που έχει λάβει το θύμα ή ο/η σύζυγός του ή τα ανήλικα παιδιά του θύματος, να αποπληρώνεται από το δημόσιο, εφόσον το ακίνητο εξυπηρετεί κοινές οικογενειακές ανάγκες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον τρόπο αυτό «η Πολιτεία συμπαραστέκεται στα θύματα σοβαρών εγκλημάτων και ανταποκρίνεται στη δέσμευση που ανέλαβε με το άρθρο 8 του νόμου 4285/2014, επ? αφορμή της ανθρωποκτονίας, εν ώρα καθήκοντος, σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Μαλανδρίνου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Από αριστερά, Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας - Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας, Προεδρία της Κυβέρνησης - Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Πρύτανης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα - Yannis Assael, Research Scientis, Google DeepMind - Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος, ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, Πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ιδρύεται νέο υπερ-Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας – Εντός των επόμενων εβδομάδων η πρόταση
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν συζητούν στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, κάντε ό,τι χρειάζεται, θα είμαστε εδώ για εσάς»
Στρατηγική εμβάθυνση και αμοιβαίες εγγυήσεις ασφαλείας σφραγίζουν την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, κάντε ό,τι χρειάζεται, θα είμαστε εδώ για εσάς»