Thumbnail

Ο George R.R. Martin, συγγραφέας βιβλίων φαντασίας και συγκεκριμένα του «A song of fire and ice» στο οποίο βασίστηκε το Game of Thrones, εξηγεί το "ξεπάστρεμα" τον χαρακτήρων του ακόμα και κεντρικών!

«Ένας συγγραφέας, ακόμα και ένας συγγραφέας βιβλίων φαντασίας, έχει την υποχρέωση να λέει την αλήθεια και η αλήθεια είναι, όπως λέμε στο Game of Thrones, ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει κάποτε να πεθάνουν. Ιδίως αν γράφεις για τον πόλεμο, κάτι που σίγουρα είναι ένα από τα βασικά θέματα της σειράς», σημείωσε συγγραφέας των βιβλίων του GOT, Martin στο περιοδικό Galaxy's Edge Magazine. 

«Όλοι μας έχουμε διαβάσει εκατομμύρια φορές την ίδια ιστορία, όπου μια ομάδα ηρώων ξεκινά να ζήσει μια περιπέτεια. Υπάρχει ο ήρωας, ο καλύτερός του φίλος και η φιλενάδα του. Όλοι τους βιώνουν συναρπαστικές καταστάσεις, επικίνδυνες περιπέτειες αλλά κανένας τους δεν σκοτώνεται. Οι μόνοι που πεθαίνουν είναι οι κομπάρσοι. Αυτό είναι ψέμα. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Όταν πας στη μάχη, μπορεί να σκοτωθεί ο καλύτερός σου φίλος ή να τραυματιστείς με κάποιον φριχτό τρόπο. Να χάσεις το πόδι σου ή ακόμα και τη ζωή σου τελείως ξαφνικά», αναφέρει ο συγγραφέας, απαντώντας έμμεσα σχετικά με την βία που υπάρχει στα βιβλία του

Ο Martin τονίζει πως με τον θάνατο πρέπει να είσαι ειλικρινής και να προβάλεις την αλήθεια που είναι ότι μπορεί να χτυπήσει τον καθένα. "Δεν έχεις εξασφαλισμένη την αιώνια ζωή επειδή είσαι γλυκούλης ή επειδή είσαι κολλητός του ήρωα. Μερικές φορές ακόμα και ο ήρωας πεθαίνει, τουλάχιστον στα δικά μου βιβλία".

Όπως φαίνετια όμως για τον συγγραφέα δεν του είναι εύκολο να «σκοτώνει» τους χαρακτήρες τους. «Αγαπώ όλους μου τους χαρακτήρες και πάντα το βρίσκω δύσκολο να τους σκοτώσω, αλλά ξέρω ότι πρέπει να γίνει. Συνήθως προσπαθώ να σκέφτομαι ότι δεν τους σκοτώνω εγώ. Οι άλλοι χαρακτήρες τους σκοτώνουν. Έτσι νιώθω λιγότερο ένοχος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 10/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ktinotrofia_article.jpg
Εγκληματική οργάνωση στις Σέρρες: Κτηνίατροι που εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για κτηνοτρόφους
Κτηνίατροι εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για κτηνοτρόφους - Εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές ομάδες
Εγκληματική οργάνωση στις Σέρρες: Κτηνίατροι που εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για κτηνοτρόφους