Thumbnail
Φοιτητικές εκλογές

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του alfavita πριν λίγες ημέρες για το κοινό κατέβασμα της ΕΑΑΚ με την ΑΡΕΝ και το ΑΡΔΙΝ στις φετινές εκλογές. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνεται με το παρακάτω κείμενο όπου δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΡΙΝ", όργανο του Νέου Αριστερού Ρεύματος, του οποίου η νεολαία (ΝΚΑ), συμμετέχει στην ΕΑΑΚ.

Στην τελευταία παράγραφο το κείμενο γράφει "Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΕΑΑΚ έχει προχωρήσει στην συγκρότηση ψηφοδελτίων συνεργασίας με τις δυνάμεις της ΑΡΕΝ και του ΑΡΔΙΝ. Η εκλογική συνεργασία αυτή αποτελεί πλευρά της ευρύτερης πολιτικής συνεργασίας με αυτές τις δυνάμεις πάνω στο αναγκαίο πολιτικό πλαίσιο, ώστε να αποτελέσει η ΕΑΑΚ πόλο έλξης κάθε έκφρασης αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και αντικαπιταλιστικής αναζήτησης."

Σημειώνουμε ότι την Πέμπτη δεχτήκαμε τρία τηλεφωνήματα στα γραφεία μας όπου διέψευσαν το κοινό κατέβασμα που ανέφερε το ρεπορτάζ του alfavita και ζητούσαν διαγραφή ή τροποποίηση.

Στις 18 Μάη διεξάγονται οι φετινές φοιτητικές εκλογές, σε ένα φόντο όπου η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ΕΕ συνεχίζεται με αμείωτο τόνο. Λίγες μόνο μέρες μετά από την ψήφιση του νέου αντι-ασφαλιστικού εκτρώματος, η σπουδάζουσα νεολαία καλείται να πάρει θέση σε μια εκλογική μάχη που μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση και το «δεν πάει άλλο» της σημερινής νέας γενιάς. Σε ένα φόντο ωστόσο που οι ανάγκες λαού και νεολαίας αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» και το φοιτητικό και εργατικό κίνημα δεν έχουν καταφέρει να δώσουν την αναγκαία ανατρεπτική απάντηση στα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, είναι στοίχημα η αγανάκτηση αυτή να μην εκφραστεί μέσα από την αποχή και το τσουβάλιασμα των πολιτικών δυνάμεων. Η στήριξη της ΕΑΑΚ και η απόρριψη των καθεστωτικών παρατάξεων είναι βήμα αποτροπής της παραπάνω κατεύθυνσης.

Φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να τσακιστούν οι δυνάμεις των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και τα χρεοκοπημένα πολιτικά σχεδιά τους. Οι στυλοβάτες της αστικής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια, οι υποστηρικτές του «Ναι» στο δημοψήσιμα (όπου και τα ποσοστά του «Όχι» στην σπουδάζουσα νεολαία ήταν συντριπτικά), πρέπει να καταποντιστούν. Ομοίως και η κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις σχολές, το BLOCO , που θα κοιτάξει να «βγάλει λάδι» την κυβέρνηση και την πολιτική της. Παράλληλα, οι δυνάμεις των ΚΝΕ/ΠΚΣ/ΜΑΣ, πρέπει να «πληρώσουν» στην κάλπη, την άρνηση συμβολής στην κοινή ανατρεπτική δράση της Αριστεράς στο κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης και την λογική της αυτόκεντρης τους ανάπτυξης. Φέρουν επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί με την αναπαραγωγή της λογικής τους «48ωρη όταν κατατεθεί το ασφαλιστικό» υποβάθμισαν την δυνατότητα των φοιτητικών συλλόγων να οργανωθούν και να σχεδιάσουν την απάντηση τους στα κρίσιμα μέτωπα της περιόδου. Τέλος, το ρεύμα της αποχής, είτε εκφράζει αντιδραστικά αντανακλαστικά, είτε εκφράζει υγιείς προβληματισμούς που η παρούσα κατάσταση του φοιτητικού κινήματος δεν μπορεί να μπολιάσει, είναι η εύκολη λύση της παραίτησης και συμβάλλει στην αποσυγκρότηση των συλλόγων και την ενίσχυση των καθεστωτικών δυνάμεων.

 

Στην δύσκολη αυτή καμπή λοιπόν, η ΕΑΑΚ ρίχνεται στην μάχη των φοιτητικών εκλογών με στόχο να μπορέσει να εκφράσει τα «Όχι» της γενιάς μας. Η ψήφος στην ΕΑΑΚ είναι μήνυμα ανατροπής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και της πολιτικής τους, γκρεμίσματος του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και τσακίσματος της εργασιακής προοπτικής της επισφάλειας. Είναι ταυτόχρονα ψήφος ανυποχώρητου αγώνα για μόρφωση-δουλειά-ελευθερίες και αναζήτησης ενός άλλου δρόμου με τις ανάγκες μας στο τιμόνι.

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές λοιπόν, θα αναμετρηθούν η προσπάθεια του κεφαλαίου και των εκφραστών του να δώσουν ένα μήνυμα ότι η νεολαία σιγεί μπροστά στην επίθεση που δέχεται και συναινεί στην πολιτική που ασκείται με την δυνατότητα το φοιτητικό κίνημα να σηκώσει το γάντι της αντιπαράθεσης και να παίξει το σπασμένο κρίκο στα σχέδια του κεφαλαίου. Σε αυτήν την αναμέτρηση η ΕΑΑΚ συμμετέχει προσπαθώντας να εκφράσει κάθε ριζοσπαστικό αντανακλαστικό εντός των σχολών και να δώσει φωνή στο διάχυτο ρεύμα αντικαπιταλιστικής αναζήτησης και αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής.
Η ενίσχυση λοιπόν της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς είναι η πραγματική ενίσχυση της λογικής ότι οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας δεν κερδίζονται στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, αλλά στους δρόμους που περπατά και χαράσσει η γαλλική νεολαία! Είναι τελικά η ενίσχυση του νεολαιίστικου τσαμπουκά, μιας γενιάς που δεν απέχει από τις μάχες που ανοίγονται μπροστά της, που δεν λυγίζει, δεν υποτάσσεται αλλά την στιγμή που τις τα έχουν πάρει όλα, αντεπιτίθεται για να πάρει πίσω ακόμα περισσότερα!

Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΕΑΑΚ έχει προχωρήσει στην συγκρότηση ψηφοδελτίων συνεργασίας με τις δυνάμεις της ΑΡΕΝ και του ΑΡΔΙΝ. Η εκλογική συνεργασία αυτή αποτελεί πλευρά της ευρύτερης πολιτικής συνεργασίας με αυτές τις δυνάμεις πάνω στο αναγκαίο πολιτικό πλαίσιο, ώστε να αποτελέσει η ΕΑΑΚ πόλο έλξης κάθε έκφρασης αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και αντικαπιταλιστικής αναζήτησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα