Thumbnail
Τι προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών

Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με απόφαση που υπογράφηκε χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη.

Ειδικότερα στην απόφαση προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30.6.2016 λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.

2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι στόχος του είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζει από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του επιδίωξη είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα η όλη διαδικασία.

Το υπουργείο καλεί τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα και να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Επίσης το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους. Όπως αναφέρει σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα γίνει προσπάθεια βρεθούν εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σκάκι
Η ρίζα του κακού
Δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει, αν δεν συνειδητοποιήσουμε πρώτα την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει
Η ρίζα του κακού
peripoliko astinomia perama
Αιματοκύλισμα στα Βορίζια Κρήτης: Πληροφορίες για 3 νεκρούς και 15 τραυματίες από πυροβολισμούς
Μακελειό στα Βορίζια: Με αγροτικά αυτοκίνητα κατεβάζουν νεκρούς και ζωντανούς
Αιματοκύλισμα στα Βορίζια Κρήτης: Πληροφορίες για 3 νεκρούς και 15 τραυματίες από πυροβολισμούς
crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
«Καμπανάκι» από τη ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: «224 παραιτήσεις και 297 άδειες δείχνουν την εξουθένωση στην εκπαίδευση»
Συναγερμός στην Πρωτοβάθμια: Μαζικές παραιτήσεις και άδειες – Η ΔΑΚΕ ΑΠΥΣΠΕ Αττικής προειδοποιεί για «κατάρρευση του συστήματος»
«Καμπανάκι» από τη ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: «224 παραιτήσεις και 297 άδειες δείχνουν την εξουθένωση στην εκπαίδευση»