Thumbnail
Τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι

Μπροστά σε μία σπουδαία ανακάλυψη φαίνεται πως βρίσκονται οι αρχαιολόγοι καθώς ο τάφος που βρέθηκε κάτω από τον σταθμό «Βενιζέλου» και κάτω από το Βυζαντινό Σταυροδρόμι, έχει την επιγραφή: «Θεσσαλονίκης Φιλ[.....] ειμί».  Και αυτή η επιγραφή κάνει τους αρχαιολόγους να πιστεύουν ότι ίσως βρήκαν τον τάφο της Θεσσαλονίκης, κόρης του Φιλίππου, αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συζύγου του Κάσσανδρου.

Θεσσαλονίκη - Μετρό - σταθμός - Βενιζέλος - Βυζαντινό Σταυροδρόμι - ανασκαφή

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας ανακάλυψη, αφού η Θεσσαλονίκη ανήκε στον μεγαλύτερο μακεδονικό βασιλικό οίκο, από τον οποίο γεννήθηκαν δύο βασιλείς με παγκόσμια φήμη σήμερα, ο πατέρας της Φίλιππος Β’ και ο ετεροθαλής αδερφός της Αλέξανδρος Γ’.

Οι ανασκαφές στον σταθμό Βενιζέλου, όπου έχει εντοπισθεί το Βυζαντινό Σταυροδρόμι και έχουν σταματήσει οι εργασίες για την κατασκευή του, έγιναν με άκρα μυστικότητα και έφτασαν σε υποκείμενα στρώματα τις τελευταίες ημέρες.

Θεσσαλονίκη - Μετρό - σταθμός - Βενιζέλος - Βυζαντινό Σταυροδρόμι - ανασκαφή

Ο στόχος ήταν να διερευνηθεί τι υπήρχε κάτω από τις βυζαντινές αρχαιότητες. Εντοπίσθηκε τμήμα τύμβου, και αναζητήθηκε ο δρόμος και η είσοδος του τάφου, με εξαιρετική επιτυχία, όπως όλα δείχνουν.

Σχετικά με την πορεία των εργασιών στο μετρό της συμπρωτεύουσας,  ο  πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος ανέφερε χθες ότι μέχρι το 2020 το μετρό θα έχει μία γραμμή και μέχρι το 2026  θα έχουν κατασκευαστεί και οι προεκτάσεις.

Πηγή: ant1iwo.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα