Μπαράζ ελέγχων και ηλεκτρονικών κατασχέσεων επιστρατεύει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για το 2016.
Το πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή έχει στο επίκεντρο τους φορολογικούς ελέγχους - μόνο για φέτος σχεδιάζονται 52.200 φορολογικοί και 51.180 τελωνειακοί έλεγχοι από τους οποίους εκτιμάται πως μπορεί να βεβαιωθούν πρόσθετα έσοδα υψηλότερα των 3 δισ. ευρώ.
Στο σχεδιασμό προβλέπονται ηλεκτρονικές κατασχέσεις του περιεχομένου θυρίδων και χρηματοοικονομικών προϊόντων (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος), καθώς και πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο.
Παράλληλα, θα υπάρχει στενή παρακολούθηση τραπεζικών κινήσεων, δανειακών συναλλαγών και χρηματοπιστωτικών προϊόντων.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, τα σχέδια για ενεργοποίηση του Περιουσιολογίου δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από το καλοκαίρι του 2017.
Στα χαρτιά θα παραμείνουν έως το τέλος του επόμενου έτους και τα σχέδια για την είσπραξη των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τη Φορολογική Διοίκηση, ενώ τα σχέδια για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν πρόκειται να εφαρμοστούν πριν από τον Δεκέμβριο του 2016.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom