Thumbnail

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκος Ξυδάκης είχε επαφή στη Λισαβόνα με την Πορτογαλίδα υφυπουργό Εξωτερικών Μαργαρίτα Μάρκες.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της  περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να ενημερώσει τους ομολόγους τους για τις ελληνικές θέσεις στο προσφυγικό.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας θα υποδεχτεί 6.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και αυτό θα είναι έξω από τα νούμερα που προβλέπει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μετεγκατάστασης.

Ο κ.Ξυδάκης ευχαρίστησε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης τον πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. Με την σειρά της η υφυπουργός εξωτερικών της ποροτογαλίας σημείωσε πως η χώρα της έχει κατ' επανάληψη ωφεληθεί από την ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη συνάντηση επισήμανθηκαν οι κίνδυνοι που διατρέχει η ΕΕ από τη διαλυτική πολιτική ορισμένων κρατών-μελών καθώς και από την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται. Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Μάρκες τόνισε την ανάγκη η οικονομική πολιτική να μην καθορίζεται από τεχνοκράτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypourgeiopaideiasexo1460370520_0.jpg
Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 2024
Πανελλήνιες 2024 - Ο αριθμός εισακτέων σπουδαστών για το 2024 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας...
Πανελλήνιες 2024: Ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση