Thumbnail
Θεσσαλονίκη

Σε κόλαση είχε μετατραπεί την τελευταία 5ετία η ζωή για δύο ανήλικα αδέλφια από την Πέλλα, τα οποία φαίνεται ότι βασανίζονταν και κακοποιούνταν σεξουαλικά από την ίδια τη μάνα τους και το σύντροφό της.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες για τον εφιάλτη που ζούσαν τα δύο αγοράκια, 11 και 9 ετών (σήμερα), μόλις πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκαν υπό την προστασία της Πολιτείας και φιλοξενούνται πλέον σε ίδρυμα προστασίας ανηλίκων.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης έγιναν γνωστές από πηγή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Όπως αποκαλύφθηκε, η δικογραφία περιλαμβάνει βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος των αθώων παιδιών, σβήσιμο τσιγάρων στα κορμάκια τους, εγκλεισμό σε υπόγειο δίκην «τιμωρίας» και κάψιμο με καυτό λάδι στα πόδια. Το συγκλονιστικό είναι ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστική έκθεση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν, κατόπιν τυχαίου αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του άνδρα μικροποσότητες ναρκωτικών με συνέπεια αυτός να συλληφθεί. Διαπιστώθηκε -περαιτέρω- ότι εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της κακοποίησης και έτσι παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην α΄ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα. Προηγουμένως, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενδοοικογενειακή βία και κατοχή ναρκωτικών. Ανάλογο ένταλμα εκκρεμεί και σε βάρος της μητέρας των παιδιών, η οποία διώκεται για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από το 2011, μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει τότε. Τον καιρό εκείνο η κατηγορούμενη γυναίκα ζούσε με το σύντροφό της και τους ανήλικους γιους της στην Πέλλα, ενώ αργότερα φαίνεται ότι μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη. Η έρευνα των διωκτικών αρχών συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν φωτογράφηση της κακοποίησης από αγνώστους, τα μικρά ονόματα των οποίων βρίσκονται εν γνώσει των αρχών που προσπαθούν να τους εντοπίσουν.

Πηγή: topontiki.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sofia zaxaraki
Υπουργείο Παιδείας: Οι νέες δράσεις για τη σχολική βία με στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ίδιων των εκπαιδευτικών.
Δεν περιορίζονται σε γενικές αναφορές, αλλά αγγίζουν δύσκολες και συχνά αποσιωπημένες θεματικές: σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ομοφοβία, τρανσφοβία,...
Υπουργείο Παιδείας: Οι νέες δράσεις για τη σχολική βία με στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ίδιων των εκπαιδευτικών.
Τηλεδιάσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη, με τους Διευθυντές των Μουσικών Σχολείων της χώρας - Ενίσχυση των σχολείων με νέα μουσικά όργανα – Προτάσεις για ενίσχυση της λειτουργίας τους
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις νέες κρίσεις - επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης
Τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη - Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής: Ποιοι θα κρίνουν τους νέους Διευθυντές
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις νέες κρίσεις - επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης