Thumbnail
Απίστευτες εικόνες

Τουλάχιστον εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της μεγάλης χιονοθύελλας που πλήττει τις ΗΠΑ ενώ περισσότερες από 7.600 πτήσεις ματαιώθηκαν στη χώρα από χθες αναφέρουν οι New York Times.

Η σφοδρή χιονοθύελλα για την οποία έχει σημάνει συναγερμός στην Αμερική,  έφθασε χθες στην ανατολική ακτή, πλήττοντας την αμερικανική πρωτεύουσα, καθώς και τις γύρω Πολιτείες του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Πενσιλβάνια.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η καταιγίδα «ενδέχεται να παραλύσει» τα πάντα στο πέρασμά της, γι΄αυτό άλλωστε, και στην Αμερική την αποκαλούν «Snowzilla», από τη γνωστή ταινία «Godzilla». 

Η χιονοθύελλα υποχρέωσε, μάλιστα, τους κυβερνήτες τουλάχιστον 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι) να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η χιονοθύελλα υποχρέωσε τους κυβερνήτες τουλάχιστον 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι) να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μίριελ Μπάουζερ και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους λόγω των επικίνδυνων συνθηκών, ενώ η Εθνοφρουρά της Βιρτζίνια ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει έως και 300 στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το CNN, τα αεροδρόμια στην Ουάσινγκτον καθώς και σε γειτονικές Πολιτείες, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, παραμένουν κλειστά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

«Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι απόλυτα προετοιμασμένη» διαβεβαίωσε ο Μπλάζιο και προσέθεσε ότι βρίσκονται επί ποδός 2.300 υπάλληλοι, 1.650 εκχιονιστικά μηχανήματα, 579 οχήματα που ρίχνουν αλάτι και οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους περισσότερους από 300.000 τόνους αλατιού.

Συναγερμός στην Ουάσινγκτον – Χιονοθύελλα σκορπά το θάνατο στις ΗΠΑ [εικόνες]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα