Thumbnail

Αποτελεί κοινή άποψη για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί δραματικά, τα τελευταία κυρίως χρόνια. Πολλοί είναι οι λόγοι που συντείνουν σε αυτό το γεγονός, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που ρίχουν τις ευθύνες στην οικονομική κρίση και στη μείωση του επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία που παραθέτει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι από την ίδρυσή της το 2004 έως σήμερα έχει χειριστεί 1.424 υποθέσεις πρόθεσης αυτοκτονίας.

Παράλληλα, σημειώνει πως διενεργεί ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα σε 24ωρη βάση, για τον εντοπισμό συνανθρώπων μας, που τυχόν εκδηλώνουν πρόθεση αυτοκτονίας, μέσω διαδικτύου.

Στον πίνακα που παραθέτει ο αριθμός των περιστατικών από το 2011 και έπειτα αυξήθηκε κατακόρυφα "αγγίζοντας" τριψήφιους αριθμούς συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Το έτος, μάλιστα, που κατέχει το αρνητικό ρεκόρ στις συγκεκριμένες μετρήσεις που διεξάγει η Δίωξη είναι το 2015.

"Γενικότερα, μόλις στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος “ Cyber Alert ” διαπιστωθεί ανάρτηση ή περιέλθει πληροφορία σχετικά με αναγγελία πρόθεσης αυτοκτονίας μέσω του Διαδικτύου ή λοιπών Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών, ακολουθεί ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες ιστοσελίδες και τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιών & υπηρεσιών Διαδικτύου, με σκοπό τον προσδιορισμό της ταυτότητας του υπό κίνδυνο ατόμου και την ενημέρωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ώστε να διασφαλιστεί η σωματική του ακεραιότητα και ακολούθως να του παρασχεθεί κατάλληλη υποστήριξη", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κινητοποιήσεις
Γονείς Δήμου Περιστερίου: Να φύγουν άμεσα οι κεραίες - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 17:00
Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου
Γονείς Δήμου Περιστερίου: Να φύγουν άμεσα οι κεραίες - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 17:00