Thumbnail
Μια απίστευτη ιστορία 

Μια απίστευτη ιστορία έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι Sunday times, με πρωταγωνιστή τον Σύρο πρόσφυγα Ameer Mehtr, ο οποίος πέρασε από την Τουρκία στη Σάμο κολυμπώντας για επτά ολόκληρες ώρες.

Ταξίδεψε στην Βηρυττό και κάθε ημέρα έκανε προπόνηση για να φτάσει όλο και πιο κοντά στο στόχο του για το «μεγάλο ταξίδι».

Τον Σεπτέμβριο ένιωσε ότι ήρθε «η μεγάλη στιγμή». Βρέθηκε στην τουρκική παράκτια πόλη Guzelcamli, έτρεξε γρήγορα να διαφύγει από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στις ακτές για παράνομους διακινητές προσφύγων, φόρεσε το μαγιό του, έβαλε ένα καπέλο και προστατευτικά γυαλιά και έδεσε στην ζώνη του μέσα σε πλαστική μεμβράνη μερικούς χουρμάδες με γεύση τζίντζερ, το μόνο φαγητό που είχε για να τον κρατήσει στον κουραστικό «διάπλου» τον εφτά ωρών.

«Κάθε δευτερόλεπτο της διαδρομής νόμιζα ότι θα πέθαινα. Αλλά, συνέχισα. Απλώς συνέχισα να κοιτάζω τους λόφους μπροστά μου και σκεφτόμουν “Εδώ είναι το μέλλον μου”» δήλωσε στην εφημερίδα «Sunday Times» από τον καταυλισμό στη Σουηδία.

Μάλιστα, επί μήνες μελετούσε ένα χάρτη του Αιγαίου πελάγους και είχε ανακαλύψει τον συντομότερο δρόμο για την Ευρώπη για εκείνον.

Από την τουρκική πόλη Guzelcamli, κοντά στο Κουσάντασι, που από τις ακτές της μετά από εφτά ώρες κολύμβησης και πάλης με θεόρατα κύματα, έφθασε εξαντλημένος στις ακτές της Σάμου.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα