Thumbnail
Βίντεο

Άνοιγμα στην Ένωση Κεντρώων έκανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας πως  από τα 9 σημεία που θέτει ως προϋπόθεση για να στηρίξει την κυβέρνηση, "τουλάχιστον τα 4-5 μπορούν να γίνουν αποδεκτά".

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου αναφέρθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Απαγοητεύτηκα από τη στάση που κράτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης". 

 "Μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να κάνει ένα διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και να κηρύξει και το διάλογο με τις κοινωνικές δυνάμεις για κρίσιμα θέματα, αντιμετωπίστηκε πολύ μικρόψυχα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  Δεν ήταν στην πρόθεση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να παγιδεύσει κάποιους, να κοροϊδέψει, αυτά που ακούστηκαν είναι και υπερβολικά και εκτός πραγματικότητας", επισήμανε. 

Για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας 

"Μακάρι να υπάρξει διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας", είπε ο κ. Φλαμπουράρης, συνεχίζοντας: "Πλην της ΝΔ και της ακροδεξιάς, νομίζω ότι ένας διάλογος για συνεργασία θα μπορούσε να ξεκινήσει και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Ένα διάλογος που θα άνοιγε μια συζήτηση αλλά αυτό κόπηκε τελείως προχθές".

Συγκεκριμένα για την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι θα ήταν πολύ θετικό να στηρίξει την κυβερνητική πλειοψηφία ο Βασίλης Λεβέντης και ότι μπορεί να υπάρξει μια δυνατότητα συνεργασίας. Σε ότι αφορά στα 9 σημεία που θέτει ως προϋπόθεση η Ένωση  Κεντρώων επισήμανε: "Η γνώμη μου η δική μου είναι ότι από τα 9 σημεία τουλάχιστον 4-5 μπορούν να γίνουν αποδεκτά".  Ταυτόχρονα είπε ότι ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος ότι θα υπάρξουν 11 διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Για ΠΑΣΟΚ ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε: "Δεν μπορεί ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να είναι συνεχώς μέσα στον πυρήνα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ελπίζω ότι θα αλλάξει".

Για τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, είπε ότι "υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία, που στηρίζεται κυρίως στο ότι έχουμε συνειδητοποιήσει και οι δύο δυνάμεις σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και πόσο δύσκολα είναι τα προβλήματα". Άρα, πρόσθεσε, "νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για οποιοδήποτε θέμα μπει στη βουλή". Παράλληλα, για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν πριν έχουν εξουδετερωθεί.

"Δεν ήρθαμε στην κυβέρνηση για να βάλουμε τα θέματα κάτω από το χαλί , ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε όλα προβλήματα και τα δύσκολα" ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων ο κ. Φλαμπουράρης.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Στηρίζουμε σταθερά πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά»
Δήμος Αθηναίων: 33.000 συμμετοχές και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα για τον 14ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
Χάρης Δούκας: «Στηρίζουμε σταθερά πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά»
Λυμπερόπουλος - Κυρανάκης
Κόντρα Κυρανάκη - Λυμπερόπουλου: «Τραμπούκοι απειλούν με ξύλο ταξιτζήδες» – «Ούτε η χούντα δεν λέει τέτοια» (Video)
Ένταση και αντιπαραθέσεις για την απεργία των οδηγών ταξί: Κυρανάκης vs Λυμπερόπουλος
Κόντρα Κυρανάκη - Λυμπερόπουλου: «Τραμπούκοι απειλούν με ξύλο ταξιτζήδες» – «Ούτε η χούντα δεν λέει τέτοια» (Video)
Άντριου Μαουντμπάτεν – Γουίνδσορ
Υπόθεση Έπσταϊν: Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου - Πώς τον συνέλαβαν μέσα στο σπίτι του
Υπόθεση Έπσταϊν: Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου