Thumbnail
Καλό ταξίδι στον Μηνά Χατζησάββα

Ο Σπουδαίος ηθοποιός θα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση που ετοιμάζει ο Θέμης Μουμουλίδης στο Θέατρο Badminton βασισμένη στη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη και άλλους ηθοποιούς, όμως το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη ήταν ικανό να τον νικήσει, ύστερα από μία εβδομάδα νοσηλίας στην εντατική του "Ευαγγελισμού". Ο διακεκριμένος ηθοποιός έφυγε από κοντά μας για το πιο μακρινό του ταξίδι που δεν έχει επιστροφή.  

 Ο Μηνάς Χατζησάββας γεννήθηκε στη Αθήνα το 1948. Το 1969 τελείωσε τη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου και είναι ιδρυτικό μέλος του Ελεύθερου θεάτρου (1970). Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά, κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Μηνάς Χατζησάββας εξέδωσε και τρεις συλλογές διηγημάτων «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή».  

Tο 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο».   Σε συνέντευξή του πριν από περίπου 3 χρόνια είχε δηλώσει: «Αν δεν κρύβεσαι από αυτόν που έχεις απέναντί σου, τότε και μόνο τότε μπορείς να τον διερευνήσεις, να βρεις τον τρόπο που μιλάει, να βρεις το λεξιλόγιό του, να βρεις τον τρόπο να του μιλήσεις. Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω στο θέατρο και νομίζω ότι γι' αυτό με αγαπάνε. Γιατί προσπαθώ να μιλήσω με όποιον έχω απέναντί μου, να βρω τη γλώσσα του». 


Πηγή: musicpaper.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
Παν.Αιγαίου: Ανοικτά τα προγράμματα μοριοδότησης Εκπαιδευτικών έως 5/5
Έως 5 Μαϊου είναι ανοικτα τα 12 μοριοδοτούμενα κορυφαία προγράμματα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!
Παν.Αιγαίου: Ανοικτά τα προγράμματα μοριοδότησης Εκπαιδευτικών έως 5/5
ντουντουκα
ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για αξιολόγηση: Κλιμακώνουν με καθημερινές στάσεις εργασίας σε σχολεία έως 30/5
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σε καθημερινές στάσεις εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση έως τις 30 Μαΐου
ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για αξιολόγηση: Κλιμακώνουν με καθημερινές στάσεις εργασίας σε σχολεία έως 30/5
Ταινία Κόκκινος Δάσκαλος
Μια ταινία-φόρος τιμής στη μνήμη και το ήθος της εκπαιδευτικής και πολιτικής αντίστασης
«Ο Κόκκινος Δάσκαλος – Ελεγεία για τον Νίκο Πλουμπίδη»: Προβολή ταινίας την Κυριακή 4 Μαΐου 2025, στις 11:30
Μια ταινία-φόρος τιμής στη μνήμη και το ήθος της εκπαιδευτικής και πολιτικής αντίστασης