Thumbnail
Βίντεο

Συγκλονίζει η αποκάλυψη του CNN ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παρακινούνται όχι μόνο από τον ιδεολογικό φανατισμό αλλά και από ένα συνθετικό ναρκωτικό που προμηθεύονται από τη μαύρη αγορά στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, οι τζιχαντιστές παίρνουν ένα είδος αμφεταμίνης που τους γεμίζει ενέργεια και ευφορία προκειμένου να εκτελέσουν τα αποτρόπαια καθήκοντά τους.
«Μας έδιναν ναρκωτικά, παραισθησιογόνα χάπια, που σε κάνουν να πηγαίνεις στη μάχη χωρίς να σε νοιάζει αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις». Η μαρτυρία αυτή ενός αιχμαλώτου μαχητή της ISIS που είχε καταγράψει το CNN πριν από ένα χρόνο, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται τώρα από τις πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών.

Ο λόγος για το συνθετικό διεγερτικό φενεθυλίνη, μια αμφεταμίνη που κυκλοφορεί ευρέως στη μαύρη αγορά της Μέσης Ανατολής σε διάφορες εκδοχές.

«Μπορείς να μείνεις ξύπνιος επί ολόκληρες μέρες. Δε χρειάζεσαι ύπνο. Σού δίνει μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας. Και νομίζεις ότι είσαι ανίκητος και ότι τίποτα δε μπορεί να σε βλάψει», αναφέρει ο ψυχίατρος, Ρομπερτ Κισλινγκ.

Πέρα από την ίδια χρήση, η Isis και άλλες ομάδες τζιχαντιστών πλουτίζουν σύμφωνα με πληροφορίες και από το λαθρεμπόριο του συγκεκριμένου ναρκωτικού, το οποίο πέρα από τη διέγερση μπορεί να προκαλέσει εθισμό αλλά και σοβαρές παρενέργειες όπως παραισθήσεις και ψυχωτικά επεισόδια.

Αυτό όπως συμπληρώνει ο Κισλινγκ δεν θεωρείται πρόβλημα. «Πιστεύω ότι η ISIS έχει αποφασίσει ότι το να κρατά τους μαχητές ξύπνιους για 4 ή πέντε μέρες κάθε φορά και να τους δίνει την αίσθηση ότι είναι αήττητοι αξίζει οποιαδήποτε βλάβη ή παρενέργεια προκαλούν τα ναρκωτικά».

Πηγή ΕΡΤ1 Επιμέλεια Λήδα Παπαδοπούλου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα