Thumbnail
Θέλουν να εκμεταλλευτούν τον πόνο

Δεν έχει περάσει ούτε ένα εικοσιτετράωρο από τις επιθέσεις στο Παρίσι. Πολλοί έχουν εκτιμήσει ότι πέραν των άλλων απωλειών η Γαλλία και συνολικά η Ευρώπη κινδυνεύουν να χάσουν και άλλο ακόμη από την ανεκτικότητα και την αλληλεγγύη τους.

Τα χτυπήματα είναι φανερό ότι επιδιώκεται να έχουν ως αποτέλεσμα και την περαιτέρω αύξηση του μίσους, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού που από καιρό πολιορκεί τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Αρκετοί μάλιστα για να πούμε όλη την αλήθεια δεν …φοβούνται απλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά το προμοτάρουν ανοιχτά.

Με δηλώσεις τους ειδικοί, δημοσιολόγοι και πολιτικοί υπογραμμίζουν την επίθεση του «ξένου και βάρβαρου» πολιτισμού προς τις ευρωπαϊκές αξίες, ξεχνώντας βέβαια να αναφέρουν τον τρόπο που αυτές οι αξίες έχουν μετουσιωθεί σε πολιτικές μιλιταριστικές, ιμπεριαλιστικές επεμβατικές στη Μέση Ανατολή όλα τα προηγούμενα χρόνια, αποτελώντας σε μεγάλο βαθμό μέρος των αιτιών όσων ζούμε αυτές τις μέρες. Ξεχνούν επίσης το γεγονός πως με έναν τέτοιο λόγο παίρνει σάρκα και οστά η απεχθέστατη εξίσωση όλου του μουσουλμανικού κόσμου, όλων των μεταναστών και προσφύγων με τον τζιχαντισμό. Κάτι που φυσικά δεν αποτελεί παρά μια χυδαία και συνειδητή παραπλάνηση. Μόλις λίγες μέρες πριν οι σαλαφιστές σουνίτες του ISIS χτύπησαν τη Βηρυτό και το Λίβανο με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε οι σιίτες του Αφγανιστάν πραγματοποίησαν μεγάλες διαδηλώσεις εξαιτίας των επιθέσεων που δέχονται από τους Ταλιμπάν. Και φυσικά: η ίδια η ύπαρξη των τεράστιων ρευμάτων προσφύγων από αυτές τις περιοχές σε μεγάλο βαθμό αποδεικνύεται ότι αφορά ανθρώπους που φεύγουν κυνηγημένοι από τις θηριωδίες του πολέμου και των τζιχαντιστών…

Ο κίνδυνος λοιπόν είναι υπαρκτός αλλά πολλές φορές αυτοί που τον υποδεικνύουν είναι αυτοί που τον υποδαυλίζουν… Ευτυχώς οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, αυτοί που προορίζονται να γίνουν δέκτες των κηρυγμάτων του μίσους από την εδώ μεριά της Μεσογείου καταφέρνουν να τους απογοητεύσουν.

Και η Γαλλία -ή τουλάχιστον κάποιοι από τους εκατομμύρια πολίτες της- φρόντισαν μέσα σε λίγες ώρες να δώσουν ένα παλικαρίσιο μάθημα στους κήρυκες του μίσους απογοητεύοντάς τους. Παρά τον δικαιολογημένο πόνο, φόβο, οργή και ποιος ξέρει τι άλλα συναισθήματα κυριεύουν τη γαλλική κοινωνία…

Έτσι λοιπόν, σε σιωπηλές συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στις πόλεις Λιλ και Μετς της Γαλλίας, ακροδεξιοί έκαναν την εμφάνιση τους και επιχείρησαν πραγματικά ακάλεστοι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να χωθούν στη συγκέντρωση. Με πυρσούς και φωνάζοντας συνθήματα, ανοίγοντας ρατσιστικά και ξενοφοβικά πανό με μότο «Aπελάστε τους Ισλαμιστές» εμφανίστηκαν από το πουθενά για να καταφέρουν τελικά να …εκδιωχθούν το ίδιο εντυπωσιακά και γρήγορα όπως ήρθαν. Ούτε το πανώ τους δεν κατάφεραν να γλυτώσουν στη μία περίπτωση καθώς έφυγαν υπό την ιαχή «Έξω οι φασίστες»!

Δείτε το video ΕΔΩ

Πηγή: toperiodiko.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μενίδι
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε προσχεδιάσει τον φόνο υποστήριξε η δικηγόρος της 40χρονης
Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον γυναικοκτόνο στο Μενίδι
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε προσχεδιάσει τον φόνο υποστήριξε η δικηγόρος της 40χρονης