Αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τη νύκτα ειδική επιδρομή στη Συρία κατά του «Τζιχάντι Τζον», του μέλους του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Πίτερ Κουκ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. «Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροροφίες...», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.
Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών στη Ράκα, από τις 23:51 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα μέτρησαν 14 χτυπήματα! Όλα έγιναν με drones. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Jihadi John, ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο, χτυπήθηκε από πύραυλο τη στιγμή που έβγαινε από ένα κτίριο για να μπει σε αυτοκίνητο.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου δήλωσαν στο Fox News ότι "κατά 99% ο Τζιχάντι Τζον είναι νεκρός". Ένας άλλος, πάντα υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο 27χρονος τζιχαντιστής ανατινάχθηκε
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις
Alfavita Newsroom