Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.
Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.
Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε πριν από λίγο καιρό μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα.
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
-Μήλα
-Ροδάκινα
-Νεκταρίνια
-Φράουλες
-Σταφύλια
-Σέλερι
-Σπανάκι
-Κόκκινες πιπεριές
-Αγγούρια
-Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)
Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:
-Αβοκάντο
-Καλαμπόκι
-Ανανάς
-Λάχανο
-Αρακάς κατεψυγμένος
-Κρεμμύδια
-Σπαράγγια
-Μάνγκο
-Παπάγια
-Ακτινίδια
-Μελιτζάνες
-Γκρέιπφρουτ
-Πεπόνι
-Κουνουπίδι
-Γλυκοπατάτες
1.http://www.ewg.org
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πρέβεζα: Ισραηλινή τουρίστρια έκανε άσεμνη χειρονομία σε κοπέλα που τραγουδά για την Παλαιστίνη (Βίντεο)
Νέο μάθημα στο Λύκειο από το νέο έτος - Ποιο είναι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ