Thumbnail
Η χώρα δεν έχει εκδόσει ομόλογα για ιδιώτες επενδυτές από τον Ιούλιο του 2014

Η Ελλάδα σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το δεύτερο μισό του 2016, είπε στο Ρόιτερς ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες.

Η χώρα δεν έχει εκδόσει ομόλογα για ιδιώτες επενδυτές από τον Ιούλιο του 2014.

Μιλώντας στο περιθώριο μιάς εκδήλωσης στο Λονδίνο, ο Τσακαλώτος είπε ότι είχε συναντηθεί επίσης με διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου χθες για να συζητήσει διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και μια πιθανή επιστροφή στις αγορές. «'Ηταν ένα γενικά συνολικό θέμα του οδικού χάρτη της ελληνικής οικονομίας, πώς πάει η ανακεφαλαίωση [των τραπεζών] και πότε περιμένουμε να επιστρέψουμε στις αγορές, και τα λοιπά» είπε. «Υπάρχουν, ασφαλώς, πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν αλλά τους φοβίζει η έξοδος της Ελλάδας [από το ευρώ] καθώς και ότι το πρόγραμμα μπορεί να μην πετύχει," πρόσθεσε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι αμφιβάλλει ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους τους αμέσως επόμενους μήνες, αλλά ότι η ελάφρυνση είναι καθοριστικής σημασίας για να επιστρέψουν οι επενδυτές. "Δεν θα φτάσουμε σε συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους πριν τα Χριστούγεννα," επεσήμανε ο Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι "είναι απολύτως αναγκαίο να ανοίξει ο δρόμος ώστε να καταλάβει ο κόσμος ότι οι επενδυτές μπορούν να επενδύσουν για επτά, οκτώ, ή εννιά χρόνια."

Η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να περιλαμβάνει περιόδους χάριτος, όπου δεν πληρώνονται τόκοι για 15 με 20 χρόνια, ώστε να βελτιωθούν τα οικονομικά της Ελλάδας και να ενθαρρυνθούν οι μακροχρόνιες επενδύσεις από ιδιωτικούς επενδυτές.

«'Οταν υπάρχει καλή θέληση, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψηφιακο
ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παγκόσμια «υπερδύναμη» της ψηφιακής εκπαίδευσης
Παγκόσμιο «σημείο αναφοράς» η ελληνική εκπαίδευση: Η ανάλυση του ΟΟΣΑ για το ψηφιακό άλμα
ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παγκόσμια «υπερδύναμη» της ψηφιακής εκπαίδευσης
χαρ
Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού δύο εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για το ερώτημα της δυνητικής αργίας
Υπόθεση Χοντζόγλου - Χαρτζουλάκη: Η δίωξη για την αντίσταση στην αξιολόγηση που διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα
Στο «σκαμνί» του Πειθαρχικού δύο εκπαιδευτικοί: Αντιδράσεις για το ερώτημα της δυνητικής αργίας
Μετακλητοί στην Ελλάδα, μελέτη ΠΑΝΣΥΠΟ
Δημόσιο: Εκτοξεύτηκαν στους 3.500 οι μετακλητοί - Πάνω από 24.000€ κόστος για κάθε "πολιτικό" διορισμό
Η Ελλάδα των μετακλητών: 87.000.000 ευρώ το χρόνο το κόστος για το Δημόσιο, πώς διπλασιάστηκαν οι διορισμοί εκτός ΑΣΕΠ
Δημόσιο: Εκτοξεύτηκαν στους 3.500 οι μετακλητοί - Πάνω από 24.000€ κόστος για κάθε "πολιτικό" διορισμό