Thumbnail
Συνταγή

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 55' Χρόνος μαγειρέματος: 1:10 ' Έτοιμο σε: 2:5 '

Παραδοσιακό πιάτο της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας που με όποια γαρνιτούρα και να συνδυαστεί είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι. Εδώ το σερβίρουμε με νόστιμες πατάτες φούρνου.

Υλικά

4 χοιρινά σνίτσελ, 200γρ. περίπου το καθένα
1 κιλό πατάτες, μέτριου ή μικρού μεγέθους
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
2 αβγά χτυπημένα σε ομελέτα
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για τις πατάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη (ή θυμάρι)
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτετε με νερό. Τις βράζετε για 30 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στη λαμαρίνα του φούρνου και την ανακινείτε να απλωθεί σε όλο τον πυθμένα. Βάζετε τη λαμαρίνα στο φούρνο για να κάψει το λάδι.

Βήμα 3

Κόβετε τις πατάτες στη μέση, πασπαλίζετε με τη ρίγανη, το χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύετε προσεκτικά με τα χέρια. Βγάζετε τη λαμαρίνα από το φούρνο με το καυτό ελαιόλαδο και με ιδιαίτερη προσοχή, ρίχνετε τις πατάτες. Τις απλώνετε και επαναφέρετε τη λαμαρίνα στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να χρυσίσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύετε μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τα σνίτσελ: Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα βαρύ αντικείμενο (π.χ. μπάτη, πλάστη) για να λεπτύνουν και να απλώσουν. Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά.

Βήμα 5

Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό. Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.

Βήμα 6

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίζετε με προσοχή και τηγανίζετε την δεύτερη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφήνετε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Σερβίρετε αμέσως με τις πατάτες προσθέτοντας τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip:
Αν χρησιμοποιήσετε βιολογικές πατάτες, μπορείτε αφού τις βουρτσίσετε και τις ξεπλύνετε καλά να τις μαγειρέψετε με τη φλούδα τους.

ΠΗΓΗ:  olivemagazine.gr 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi_xristougenna
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα Χριστούγεννα με γιορτή και πολιτιστικές δράσεις
Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας διοργανώνει γιορτή για μικρούς και μεγάλους
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα Χριστούγεννα με γιορτή και πολιτιστικές δράσεις
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο δίνει λόγο στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του
ΑΠΘ: «AU S-Bar», το νέο εργαλείο που δίνει φωνή στους φοιτητές
Πρωτοβουλία των Πρυτανικών Αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για ένα μόνιμο, διαφανές «βαρόμετρο» που αποτυπώνει προσδοκίες, εμπειρίες και την...
ΑΠΘ: «AU S-Bar», το νέο εργαλείο που δίνει φωνή στους φοιτητές
Πανεπιστήμιο Πειραιά
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Με επιτυχία το συνέδριο «Τουρισμός Αξίας – Από τη Θεωρία στην Πράξη»
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αναδεικνύει τον Τουρισμό Αξίας ως κεντρικό στρατηγικό ζητούμενο για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Με επιτυχία το συνέδριο «Τουρισμός Αξίας – Από τη Θεωρία στην Πράξη»