Εξέλιξη-σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για την υπόθεση της Βάγιας Νέστορα

Κοινωνία 0

Λέσβος: Ψαράδες έσωσαν 41 πρόσφυγες που ναυάγησαν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι ναυαγοί είχαν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα

Ψαράδες διέσωσαν το απόγευμα της Κυριακής 41 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες που είχαν ναυαγήσει στο ακατοίκητο νησί Παναγιά ανατολικά της Λέσβου.

Οι ναυαγοί είχαν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα στο ακατοίκητο νησί, ένα από τα μικρονήσια Τουκμάκια ανατολικά της Λέσβου ανοικτά του Μανταμάδου. 

Επειδή στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ και ήταν αδύνατον να πλησιάσουν άλλα σκάφη, αλλά και επειδή οι ναυαγοί σε αυτό κινδύνευαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών όταν θα νύχτωνε, ο καπετάνιος του ξύλινου αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης», Στρατής Κάσσος, που έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή ακούγοντας την έκκληση του Λιμεναρχείου για βοήθεια αποφάσισε να πλησιάσει και να αρχίσει τη διαδικασία διάσωσης. 

Με μια ξύλινη βάρκα του αλιευτικού σκάφους που έριξαν στο νερό, το πλήρωμα του σκάφους άρχισε να μεταφέρει τους ναυαγούς στο αλιευτικό. Πρώτα τα παιδιά και τις γυναίκες και μετά τους άνδρες. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε πληρώνονται ο τελευταίος μισθός και η αποζημίωση άδειας

Τι σημαίνει η λέξη «μώμος»;

Ανοιχτή επιστολή  προς τον ανώνυμο βαθμολογητή των Πανελλαδικών Εξετάσεων...

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία