Τα πτώματα περίπου 100 προσφύγων και μεταναστών βρέθηκαν τις τελευταίες πέντε μέρες στις λυβικές ακτές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου της Λιβύης.
Ο Μοχάμεντ Μασράτι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν Press TV ότι 85 πτώματα εντοπίστηκαν κοντά στην λιβυκή πρωτεύουσα Τρίπολη και άλλα δέκα κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Σαμπράθα.
Σύμφωνα με τον Μασράτι, τα περισσότερα θύματα ήταν μετανάστες από άλλες αφρικανικές χώρες, που επιχείρησαν να περάσουν από την Λιβύη στο έδαφος ευρωπαϊκών χωρών.
Η Ευρώπη προσπαθεί να διαχειριστεί την σοβαρή προσφυγική κρίση καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες περιοχές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική προς αναζήτηση ασύλου σε χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περισσότεροι από 500.000 αιτούντες άσυλο έχουν εισέλθει μόνο το 2015 στην ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Επιστράτευση στην Ελλάδα: Πότε γίνεται, ποιοι καλούνται, ηλικιακά όρια
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ