Τα «μελάτα» αυγά αποτελεί ενα έδεσμα που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις πολλών ανθρώπων.
Οι κίνδυνοι, όμως, που κρύβονται πίσω από αυτό είναι πολλοί, καθώς το αυγό περιέχει το βακτήριο σαλμονέλα, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Για να αποφύγουμε, λοιπόν, τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της μόλυνσης από σαλμονέλα, τα βραστά αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν πλήρως.
Τα φαγητά που περιέχουν αυγό σε άλλη μορφή πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.
Όλοι εκείνοι, βέβαια, που είναι λάτρεις των «μελάτων» αυγών ή αυτοί που χρειάζονται μερικά ωμά για το φαγητό, δεν θα πρέπει να απογοητεύονται, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ήδη παστεριωμένα αυγά, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και δεν είναι επίφοβα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ