Thumbnail

Με ισχυρό μήνυμα εναντίον του φασισμού ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία για τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός από το Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Μετά τις 6 μ.μ. πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Τσαλδάρη και στις 7 μ.μ. άρχισε η πορεία με τους συγκεντρωμένους να κρατάει πανό και να φωνάζει με παλμό συνθήματα κατά του φασισμού

Τρεις ουσιαστικά ήταν οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σήμερα Παρασκευή στο Κερατσίνι, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μία των σωματείων του ΠΑΜΕ από τη πλατεία Ζαρντέν της Αμφιάλης, μια στη πλατεία Κύπρου στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου καλούσαν συλλογικότητες του αναρχικού χώρου (Ρεσάλτο, Συνέλευση Πλατείας Κερατσινίου Δραπετσώνας, Αγρός και Σινιάλο) και μια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας όπου καλούσαν σωματεία, η ΠΕΝΕΝ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πλουμπίδης, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου, οργανώσεις της αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ., το ΚΚΕ (μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το ΣΕΚ, η ΚΕΕΡΦΑ αλλά και άλλες συλλογικότητες του αναρχικού χώρου.

Με τη τελευταία να είναι η μαζικότερη πραγματοποιήθηκαν πορείες στις γειτονιές του Κερατσινίου. Η αστυνομία ναι μεν κατέκλυζε τους γύρω δρόμους αλλά φρόντισε να είναι ιδιαίτερα διακριτική παρά τις "συγκρουσιακές" διαθέσεις κάποιων που "άναβαν" όταν έβλεπαν ταμπέλες, ΑΤΜ, φανάρια και ...κάδους!


Αφού πια είχε τελειώσει η πορεία και ο κόσμος είχε αρχίσει να διαλύεται υπήρξε κάποια ένταση η οποία όμως δεν πήρε την έκταση που πήρε τις προηγούμενες χρονιές με την αστυνομία να επιτίθεται κατά πάντων και να προχωρά σε αθρόες προσαγωγές.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ηράκλειο και σε άλλα σημεία της Ελλάδας από συλλογικότητες, σωματεία, και οργανώσεις .

Στις 9 μ.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής ξεκίνησε και μια μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τον χώρο της ραπ και του hip hop στον οποίο ανήκε μουσικά ο Παύλος Φύσσας.

Σύμφωνα με το antigeitonies.blogspot.gr, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες φέτος στο Κερατσίνι μπορεί να μην είχαν τη μαζικότητα τη περσινή, πόσο μάλλον της χρονιάς της δολοφονίας του Π. Φύσσα, αλλά παρ' όλα αυτά ήταν μαζικές και με το κόσμο της γειτονιάς να είναι ιδιαίτερα θετικός.

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα