Thumbnail
ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων «σοκολατάκια» Βελγικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη των οποίωνανιχνεύτηκε η παρουσία αραχίδων, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Οι αραχίδες είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Πρόκειται για τα προϊόντα με εμπορική ονομασία "Leonidas Ballotin rouge mix", σε συσκευασία των 750g, με αριθμούς παρτίδας 041715800 και 040315800, τα οποία παρασκευάστηκαν από την Βελγική εταιρία "Confiserie Léonidas SA" και διακινήθηκαν στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Σπάτα).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα (φωτογραφίες) και είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην τα καταναλώσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinitopoiiseis_ntountouka-.jpg
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
Διαμαρτυρία στις 18 Ιουνίου 2025 έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας
Στον δρόμο αύριο Τετάρτη οι γονείς της Κηφισιάς για να σταματήσουν τις συγχωνεύσεις στα σχολεία - Συλλογή υπογραφών
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
Υπουργείο Παιδείας: Νέα απόφαση για τη στελέχωση εκπαιδευτικών δομών σε φυλακές
Νέα κριτήρια για διευθυντές εκπαίδευσης σε φυλακές: Υπουργική απόφαση με σημαντικές αλλαγές
περιπολιο
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)
Τα πλάνα παρουσιάζουν έναν άνδρα και μία γυναίκα να ερωτοτροπούν σε κοινή θέα
Κύπρος: Σάλος με ροζ βίντεο σε περιπολικό της αστυνομίας - Σεξουαλικές πράξεις σε κοινή θέα (Βίντεο)