Thumbnail
«Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά»

Την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας μας απέναντι στους δανειστές «υπενθύμισε» λίγο πριν από τις εκλογές η γερμανική Κυβέρνηση, κάνοντας σαφές ότι το συμπεφωνημένο πρόγραμμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί υπό οποιονδήποτε τρόπο.

Η κατοχικού - νεοαποικιακού τύπου παρέμβαση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ, έρχεται για να ξεκαθαρίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να εφαρμοστούν ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής.

«Τα όσα συμφωνήθηκαν για την Ελλάδα είναι δεσμευτικά», ξεκαθάρισε. «Δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα από μια νέα κυβέρνηση».

Αν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην Ελλάδα δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί το πακέτο βοήθειας, ο Γέγκερ υπογράμμισε: «Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι».

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση ποιον υποψήφιο προτιμά το Βερολίνο. «Παρόλα αυτά ενδιαφερόμαστε να σχηματιστεί γρήγορα μετά τις εκλογές μια νέα και αποτελεσματική κυβέρνηση», είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro
Τρεις απολύσεις Πανεπιστημιακών: Για σεξουαλική παρενόχληση, πλαστογραφία και απάτη
Όλες οι σοκαριστικές λεπτομέρειες για τις καταγγελίες και τις πειθαρχικές συνέπειες
Τρεις απολύσεις Πανεπιστημιακών: Για σεξουαλική παρενόχληση, πλαστογραφία και απάτη
μπουλινγκ
Ανήλικες ξυλοκόπησαν 14χρονη έξω από Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη – Βιντεοσκοπούσαν την επίθεση
Σοκ στη Μενεμένη - Τρεις μαθήτριες επιτέθηκαν σε 14χρονη – Στο νοσοκομείο το θύμα, συλλήψεις και για τις μητέρες τους
Ανήλικες ξυλοκόπησαν 14χρονη έξω από Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη – Βιντεοσκοπούσαν την επίθεση