Ένταση επικρατεί στη Μυτιλήνη και την Κω λόγω του μεγάλου όγκου προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης εδώ και δεκάδες ημέρες.
Μετά από επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αποτράπηκε η είσοδος μεταναστών στο πλοίο Blue Star 1 το πρωί της Παρασκευής, ενώ συμπλοκές μεταξύ «αγανακτισμένων» κατοίκων και μεταναστών σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.
Η ένταση κλιμακώθηκε σήμερα το πρωί στις 8, όταν κάποιοι από τους μετανάστες επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο πλοίο, καθώς δεν έχουν άλλο τρόπο διαφυγής από το νησί, ενώ φοβούνται την πιθανότητα επαναπροώθησής τους.
Η επιβίβασή τους αποφεύχθηκε όταν οι καταπέλτες του πλοίου έκλεισαν, αφήνοντας όμως έξω και αρκετούς επιβάτες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom