Thumbnail
Εμβόλιο

Λέγεται Cimavax EGF και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011. Είναι εμβόλιο που όπως υποστηρίζει η χώρα που το παράγει, η Κούβα, προστατεύει τους πνεύμονες από τη θανατηφόρα ασθένεια του καρκίνου.

Το κουβανέζικο εμβόλιο θα αρχίσει να διατίθεται στη Σερβία.

Όπως αναφέρει η η εφημερίδα «Βέτσερνιε Νόβοστι» πράγμα που το επιβεβαίωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, η επιτροπή του υπουργείου αφού πισκέφτηκε την Κούβα, ολοκλήρωσε πριν από δύο ημέρες τις συνομιλίες με το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIMAB) στην Αβάνα και συμφωνήθηκε, οι πρώτες ποσότητες του εμβολίου να φτάσουν μέχρι τον Αύγουστο.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας;

Η αδιαφορία των φαρμακευτικών εταιρειών για την εισαγωγή του συγκεκριμένου εμβολίου, με δεδομένο ότι διατίθεται σε πολύ χαμηλή τιμή από την Κούβα και το περιθώριο κέρδους είναι μικρό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα