Κοινωνία 0

Γ. Ρωμανιάς: Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση συντάξεων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων

Οι δανειστές επιμένουν σε μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς στο Mega. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό».

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, οι δανειστές «έχουν επιμονή στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», ενώ ζητούν επίσης να μην αλλάξουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 που τροποποιούν τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, μέσω των ρυθμίσεων των οποίων επέρχεται μείωση.

Εξήγησε πως αν η κυβέρνηση αλλάξει τους δύο νόμους, τότε για το 2015 θα επέλθει μια επιβάρυνση περίπου 2 εκατ. ευρώ. Υποστήριξε πως η απάντηση των δανειστών στο επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης ότι το κόστος είναι μόλις 2 εκατ. ευρώ, είναι ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό.

Για τη διαπραγμάτευση ο κ. Ρωμανίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» και πρόσθεσε: «Σε μερικά σημεία τα οποία εμείς θεωρούμε βασικά δεν υποχωρούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία