«Άδειο» ήταν το υποουργείο οικονομικών μετά την αποχώρηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης σε απάντησή του σε επίκαιρή ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη, ανέφερε ότι το κείμενο της δανειακής σύμβασης, χρειάστηκε πάνω από τρεις μέρες για να βρεθεί, ενώ άφαντη ήταν και η σύμβαση με το ΔΝΤ, για την οποία αναγκάστηκε ο ίδιος να έρθει σε επαφή με το Ταμείο στην Ουάσιγκτον.
Επισήμανε επίσης, ότι ο ίδιος όταν αποχωρήσει από το Υπουργείο θα αφήσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στη διάθεση του επόμενου υπουργού.
«Ζήτησα τη δανειακή σύμβαση. Πήρε 3,5 μέρες για να βρεθεί. Δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών. Τις προάλλες ζήτησα την αρχική και τη μετέπειτα σύμβαση με το ΔΝΤ αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον για να την πάρω. Αυτό είναι μια εικόνα που πραγματικά θα πρέπει να μας θλίβει όλους» είπε ο υπουργός και υπογράμμισε: «Δεσμεύομαι ότι όταν εγώ θα αποχωρήσω από το υπουργείο Οικονομικών, ο επόμενος να μην βρει το απόλυτο κενό που βρήκα εγώ. Πρέπει να υπάρχουν στοιχεία, έγγραφα και εργαλεία δουλειάς για αρχίσει να δουλεύει».
50% έκπτωση αν κλείσεις από ΕΔΩ διακοπές για το Πάσχα στα καλύτερα ξενοδοχεία
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ