Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν της τελευταίας τριετίας (από τον Απρίλιο του 2012) μειώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.
Η ανεργία στα 19 κράτη του ευρώ διαμορφώθηκε στο 11,2% τον πρώτο μήνα του έτους, οριακά μειωμένη από το 11,3% που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο και σαφώς κάτω συγκριτικά με το 11,8% που παρατηρήθηκε πριν από 12 μήνες, τον Ιανουάριο του 2014.
«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία αναδείχθηκε εκ νέου η Ελλάδα, αλλά με στοιχεία Νοεμβρίου (25,8%), και ακολουθεί η Ισπανία, με 23,4%.
Ωστόσο, η Ισπανία ήταν και το κράτος όπου διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη μείωση σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο, της τάξης των 2,1 μονάδων (23,4% από 25,5%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίστηκαν στη Γερμανία (4,7%) και την Αυστρία (4,8%).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ