Thumbnail
Είναι ολοφάνερο πως επρόκειτο για ενέργεια ανεγκέφαλων, οι οποίοι μπορεί να θεωρούν ότι καταστολή είναι και το να παρεμβαίνει η τροχαία

Σαν να μην άλλαξε τίποτα! Μια επίθεση σε περιπολικό, από μικρή ομάδα που έσπευσε να εξαφανιστεί, και τα Εξάρχεια επανήλθαν χθες βράδυ στους γνώριμους ρυθμούς της αστυνομικής ασυδοσίας. Με τις ορδές των ανθρωποειδών της ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ να επελαύνουν, να ξυλοκοπούν περαστικούς, να εκτοξεύουν χημικά, ακόμη και να επιτίθενται σε κατειλημμένο χώρο (στο Βοξ), προκαλώντας την εύλογη, αναμενόμενη και αναγκαία αντίσταση του κόσμου που δεν είναι διατεθειμένος να υποκύψει στη βία της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Η χουλιγκάνικου τύπου επίθεση με πέτρες και μολότοφ κατά περιπολικού της τροχαίας που, ως όφειλε, έσπευσε στην οδό Στουρνάρη μετά από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, φυσικά δεν έχει την παραμικρή σχέση με αντίσταση στην κρατική καταστολή. Είναι ολοφάνερο πως επρόκειτο για ενέργεια ανεγκέφαλων, οι οποίοι μπορεί να θεωρούν ότι καταστολή είναι και το να παρεμβαίνει η τροχαία όταν συμβαίνουν ατυχήματα.

Εντούτοις, η ενέργεια αυτή σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την κινητοποίηση των ορδών των ένστολων τραμπούκων, που για μια ακόμη φορά εφάρμοσαν την πρακτική της επίθεσης εναντίον όλων όσοι βρίσκονταν στην περιοχή, στη βάση της ναζιστικής αντίληψης της συλλογικής ευθύνης.

Η εκδήλωση αυτή της αστυνομικής τρομοκρατίας θέτει σοβαρά ερωτήματα, ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Πανούση. Έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, από αστυνομικό και φασίστα πολίτη, 16χρονου μαθητή στα Σπάτα, για τον οποίο δεν εκδηλώθηκε καμιά αντίδραση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επιπλέον, η χθεσινοβραδινή χρήση χημικών (απ” αυτά που εξαγγέλθηκε πως θα απαγορευτούν) και οι προσαγωγές περισσότερων από δέκα πολιτών με μόνη αιτία την παρουσία τους σε δημόσιο χώρο, μοιάζει να διαψεύδει τις κυβερνητικές διακηρύξεις.

Ο ισχυρισμός ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ελέγξει μέσα σε μόλις δέκα μέρες την αστυνομία είναι λογικός. Όσο λογικό είναι και το να αναζητηθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν υποδειγματικά εκείνοι που αποφάσισαν «να κάνουν του κεφαλιού τους», τσαλαπατώντας για μια ακόμη φορά κάθε έννοια δημοκρατίας. Αλλά καμιά τέτοια ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει από τον κ. Πανούση. Μέχρι στιγμής….

Κεντρική Φώτο: αρχείο

Πηγή: ekdohi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βραβεία μαθητών
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
Ποιοι μαθητές πήραν το χρυσό, το αργυρό και τα χάλκινα μετάλλια στην 41η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: «Σάρωσαν» τα μετάλλια οι Έλληνες μαθητές
viasmos
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών
O 50χρονος ασχολείται με τη μουσική και δίδασκε στο παιδί μουσική και με αυτό το πρόσχημα έβρισκε την ευκαιρία να βρεθεί πολλές στιγμές μόνος μαζί του
Σοκ στην Κρήτη: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από όταν ήταν 9 ετών