Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ

Κοινωνία 0

Ελεύθερος αφέθηκε ο μαθητής που είχε προσαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνεχής Ενημέρωση

Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χρήση γκλόμπ και μια προσαγωγή μαθητών ήταν η απάντηση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών πριν από λίγο. Η αυταρχική στάση των δυνάμεων της αστυνομίας και της ηγεσίας του υπουργείου συνεχίζεται ανένδοτη και μετά τα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου, αποδεικνύοντας ότι το κλίμα έντασης καλλιεργείται εσκεμμένα από την ηγεσία του.

Στο Υπουργείο Παιδείας είχαν δώσει το αγωνιστικό τους ραντεβού μαθητές και φοιτητές σήμερα το πρωί. Με συνθήματα ενάντια στην τράπεζα θεμάτων και το Νέο λύκειο οι μαθητές βρίσκονται ήδη στην είσοδο του υπουργείου στην οποία έχουν παραταχθεί οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την εμφάνισή τους έκαναν και τα πρώτα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων που τελούν υπό κατάληψη. Τις κινητοποιήσεις πυροδότησαν οι εμπρηστικές δηλώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Φορτσάκη περί κατάργησης των φοιτητικών συλλόγων και αντικατάστασή τους από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Ενημερώνουμε ζωντανά από τις κινητοποιήσεις

17:55

Ο μαθητής που είχε προσαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας, αφέθηκε ελεύθερος

Σύμφωνα με τον @makisSinodinos ο δεύτερος μαθητής προσήχθη. Ο πρώτος ύστερα απο πίεση καθηγητών και μαθητών αφέθηκε ελεύθερος. Οι μαθητές ξεκινάνε για ΓΑΔΑ. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία