Thumbnail
Ζευγάρι χριστιανών κάηκε από τον όχλο

Φρικιαστικό είναι το γεγονός το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και που έγινε στο Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν.

Οχλος 1.200 περίπου ανθρώπων κατηγορείται ότι έκαψε ζωντανούς ένα ζευγάρι χριστιανών στη βιομηχανική περιοχή Κιλν στο Πακιστάν. Φέρεται μάλιστα ότι την έγκυο γυναίκα την τύλιξαν με ένα βαμβακερό ύφασμα για να πιάσει σίγουρα φωτιά, σύμφωνα με όσα λένε μάρτυρες του γεγονότος.

Ο Sajjad Maseeh, 27 ετών, και η γυναίκα του Shama Bibi, 24 ετών πιάστηκαν από 1.200 ανθρώπους ύστερα από έντονες φήμες που κυκλοφορούσαν ότι οι δυο τους έκαψαν το Κοράνι. Μάλιστα το πλήθος έσπασε τα πόδια του ζευγαριού για να μην μπορέσουν να το σκάσουν.

Η Bibi, μητέρα τεσσάρων παιδιών, ήταν 4 μηνών έγκυος και φορούσε ένα ρούχο που δεν μπορούσε να πάρει εύκολα φωτιά. Ο οχλος της έβγαλε το ρούχο και την τύλιξε με ένα άλλο βαμβακερό για να καεί στα σίγουρα.

Το κάψιμο του Κορανίου επιφέρει την ποινή του θανάτου στο Πακιστάν όμως η δολοφονία του ζευγαριού πυροδότησε σειρά διαμαρτυριών από τη χριστιανική κοινότητα και ο ίδιος ο Πακιστανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι (!).

Καθώς το πλήθος συγκεντρωνόταν το ζευγάρι προσπάθησε να φύγει όμως του απαγορεύθηκε και τους κλείδωσαν σε μία αίθουσα στο εργοστάσιο τούβλων που εργάζονταν.

Το πλήθος, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBCnews.com, έσπασε την οροφή και τους πετροβόλισε με τούβλα στη συνέχεια τους έσυρε έξω όπου τους έκαψε. Ο 27χρονος δούλευε από 7 χρονών σε αυτό το εργοστάσιο όπως και όλη του η οικογένεια. Η χριστιανική κοινότητα στο Πακιστάν είναι το 3% του πληθυσμου και συχνά ο νόμος που επιβάλει την ποινή του θανάτου σε όποιον καίει το Κοράνι γίνεται αφορμή για κυνηγητό μειονοτήτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα