Thumbnail
Ακούστε ηχητικό

Ανάστατοι οι σχολικοί φύλακες από την αυτοκτονία του συναδέλφου τους στην Πάτρα την Παρασκευή. Σήμερα Δευτέρα στις 11.00 η κηδεία, στο Α' Νεκροταφείο της Πάτρας. "Μιλάμε για έγκλημα", δηλώνει στο Κόκκινο ο Μανώλης Σταθόπουλος, σχολικός φύλακας.   "Δεν το ανεχόμαστε άλλο αυτό, δηλώνει συγκινημένος ο κ. Σταθόπουλος. Υπάρχει ηθική αυτουργία.Δεν μπορεί να είναι αυτή η ζωή μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα με μεγαλύτερη δύναμη για να γυρίσουμε πίσω στις δουλειές μας".

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έδωσε τέλος στη ζωή του απολυμένος σχολικός φύλακα,ς ο οποίος ζούσε χωρίς ρεύμα με τη κατάκοιτη μητέρα του.

Ο 66χρονος αυτόχειρας ήταν πατέρας δύο παιδιών και τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να φτιάξει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Λίνας Μπάστα απο το Κόκκινο Πάτρας 107,7 ο αυτόχειρας ζούσε χωρίς ρεύμα στο σπίτι μαζί με τη κατάκοιτη μητέρα του. 

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση

 

"Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών" υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

"Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη. Κι όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων" τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα