Thumbnail
Ήταν κάτοικος Ρεθύμνου

Κληρονόμος μιας πολύ μεγάλης περιουσίας, Ρεθεμνιώτη που απεβίωσε πριν δυο μήνες περίπου, βρέθηκε η τοπική Εκκλησία.

Ακίνητα αλλά και μετρητά, περιήλθαν στην κυριότητα της Μητρόπολης κατόπιν επιθυμίας του 90χρονου Ρεθεμνιώτη, όπως την εκδήλωσε και προνόησε γι' αυτό, στη διαθήκη που είχε συντάξει.

Το ακριβές ύψος της περιουσίας λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπερβαίνουν το ποσόν των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ακίνητα στην πόλη του Ρεθύμνου- και όχι μόνο- φαίνεται να είναι περισσότερα από έξι.

Προ πενταετίας, φέρεται να έλαβε ο ηλικιωμένος την απόφαση να συντάξει την διαθήκη του και να κληροδοτήσει μετά το θάνατό του όλη του την περιουσία στην τοπική Εκκλησία.

Ο Ρεθεμνιώτης που κατά τις πληροφορίες, ήταν για πάρα πολλά χρόνια επιχειρηματίας κάπου στην Παλιά Πόλη, δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, αλλά δεν είχε ούτε αδέλφια. Όταν σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ζούσε μόνος, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονα το θρησκευτικό του συναίσθημα και σχέσεις με την Εκκλησία.

Εξάλλου, η Εκκλησία ήταν εκείνη που επέβλεπε τη φροντίδα του ηλικιωμένου Ρεθεμνιώτη, τουλάχιστον την τελευταία διετία κατά την οποία ήταν άρρωστος και ανήμπορος.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν στο περιεχόμενο της διαθήκης ο 90χρονος μακαρίτης είχε θέσει όρους σε σχέση με τη διαχείριση της κληρονομιάς και αν είχε διατυπώσει επιθυμίες για την αξιοποίηση όλης ή μέρους της περιουσίας προς συγκεκριμένους αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, εκκλησιαστικούς σκοπούς.

Το βέβαιον είναι ότι ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, η τοπική Εκκλησία και ο Επίσκοπος θα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν στη δημιουργία σημαντικού έργου στην τοπική κοινωνία.

Πόπη Παπαδάκη

ΠΗΓΗ: rethnea.gr/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τράπεζα Πειραιώς: Πολύ σημαντική ανακοίνωση για όλους - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Πόλεμος: O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes-sxoleia-taksi
Πρόστιμο-μαμούθ για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Λεφτά για σχολεία με το σταγονόμετρο, αλλά για πρόστιμα… με το τσουβάλι
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλλει πρόστιμο άνω των 415 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για κακοδιαχείριση – Ισοδυναμεί με τέσσερα προγράμματα «Μαριέττα Γιαννάκου»
Πρόστιμο-μαμούθ για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Λεφτά για σχολεία με το σταγονόμετρο, αλλά για πρόστιμα… με το τσουβάλι
March to Gaza Greece
March to Gaza – Θερμή υποδοχή στο Ελ. Βενιζέλος
Μετά από ακύρωση του αρχικού πλάνου λόγω αντίδρασης των αιγυπτιακών αρχών, η διεθνής πρωτοβουλία αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της και η ελληνική...
March to Gaza – Θερμή υποδοχή στο Ελ. Βενιζέλος