Thumbnail
Ήταν κάτοικος Ρεθύμνου

Κληρονόμος μιας πολύ μεγάλης περιουσίας, Ρεθεμνιώτη που απεβίωσε πριν δυο μήνες περίπου, βρέθηκε η τοπική Εκκλησία.

Ακίνητα αλλά και μετρητά, περιήλθαν στην κυριότητα της Μητρόπολης κατόπιν επιθυμίας του 90χρονου Ρεθεμνιώτη, όπως την εκδήλωσε και προνόησε γι' αυτό, στη διαθήκη που είχε συντάξει.

Το ακριβές ύψος της περιουσίας λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μετρητά σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπερβαίνουν το ποσόν των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ακίνητα στην πόλη του Ρεθύμνου- και όχι μόνο- φαίνεται να είναι περισσότερα από έξι.

Προ πενταετίας, φέρεται να έλαβε ο ηλικιωμένος την απόφαση να συντάξει την διαθήκη του και να κληροδοτήσει μετά το θάνατό του όλη του την περιουσία στην τοπική Εκκλησία.

Ο Ρεθεμνιώτης που κατά τις πληροφορίες, ήταν για πάρα πολλά χρόνια επιχειρηματίας κάπου στην Παλιά Πόλη, δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, αλλά δεν είχε ούτε αδέλφια. Όταν σταμάτησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ζούσε μόνος, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει έντονα το θρησκευτικό του συναίσθημα και σχέσεις με την Εκκλησία.

Εξάλλου, η Εκκλησία ήταν εκείνη που επέβλεπε τη φροντίδα του ηλικιωμένου Ρεθεμνιώτη, τουλάχιστον την τελευταία διετία κατά την οποία ήταν άρρωστος και ανήμπορος.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν στο περιεχόμενο της διαθήκης ο 90χρονος μακαρίτης είχε θέσει όρους σε σχέση με τη διαχείριση της κληρονομιάς και αν είχε διατυπώσει επιθυμίες για την αξιοποίηση όλης ή μέρους της περιουσίας προς συγκεκριμένους αναπτυξιακούς, κοινωνικούς, εκκλησιαστικούς σκοπούς.

Το βέβαιον είναι ότι ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, η τοπική Εκκλησία και ο Επίσκοπος θα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν στη δημιουργία σημαντικού έργου στην τοπική κοινωνία.

Πόπη Παπαδάκη

ΠΗΓΗ: rethnea.gr/

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ - Σοφία Ζαχαράκη
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Ζαχαράκη και Γκιλφόιλ σχεδιάζουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη - Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από τα πανεπιστήμια μέχρι τον βρεφονηπιακό σταθμό του Υπ. Παιδείας (Video)
Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
Ακραίοι χαρακτηρισμοί και μηνύσεις στην Ολομέλεια: Η ένταση Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη ξεφεύγει
Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Γεωργιάδη: «Άθλιο υποκείμενο» -«Είμαι αυτός που θα σε βάλει φυλακή»
κακοκαιρία, ΕΜΥ, άνθρωποι με ομπρέλες προχωρούν σε πλημμυρισμένο δρόμο
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα
Έντονες βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά και τα νότια – Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια
Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών – Πιο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό πλήττει τη χώρα