Thumbnail
Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζονται από τον Υπουργό Παιδείας με επικοινωνία

Σε... πάρκινγκ παιδιών κινδυνεύουν να εξελιχθούν τα ολοήμερα σχολεία, λόγω των ελλείψεων καθηγητών ειδικότητας (Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής κλπ). 

Μιλώντας την Πέμπτη στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υπουργός αποκάλυψε ότι οι εκτιμήσεις που κάνουν συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών για τα κενά είναι σωστές, αλλά επειδή «συνεκτιμούν τις ανάγκες λχ στο ολοήμερο σχολείο να είναι και ο καθηγητής της Πληροφορικής και της Αγγλικής Φιλολογίας. Να είναι δηλαδή όλες οι ειδικότητες παρούσες. 
«Έτσι πρέπει κατά τον νόμο, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή. Κάνουμε μια δυνατότητα λειτουργίας και αυτό θεωρούμε ότι είναι μια συνεπής και ρεαλιστική κουβέντα σε καιρό κρίσης. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο.»
 
Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι οι ανακοινώσεις για τα ολοήμερα θα γίνουν τις επόμενες μέρες. «Αν εννοείτε ότι πρέπει να είναι εκεί οι καθηγητές που κάνουν τα ειδικά μαθήματα για παράδειγμα της Πληροφορικής, θα σας έλεγα πως θα έχουμε λιγότερες παρουσίες από αυτές που θα θέλαμε. Δεν θα υπάρξει ολοήμερο που δεν θα δουλεύει με τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό.»
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα των ολοήμερων περιλαμβάνονται μαθήματα όπως Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, Αγγλικά, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Χορός κ.α.
Όπως επισημαίνουν Τα Νέα της Παρασκευής, εφόσον δεν υπάρχουν κάποιες ειδικότητες, γίνεται αντικατάσταση του διδακτικού αντικειμένου με άλλο για το οποίο υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός.
 
Μπράβο στον Υπουργό της Παιδείας - μάγο της επικοινωνίας!
 
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς γιατί με αυτό που κάνουν διαμορφώνουν ευσυνείδητους πολίτες. Τα παιδιά θα μεταφέρουν αυτό που μαθαίνουν στο σπίτι τους. Αυτό δηλώνει την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Μπράβο στους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας στο ακριτικό Καστελόριζο και συνέχισε την πολιτική του προκατόχουτου Αρβανιτόπουλου. Δηλαδή, μισθός στον πρωτοδιόριστο εκπαιδευτικό 600 ευρώ, διαθεσιμότητα - ομηρεία- απόλυση 2.000 καθηγητών τεχνικών μαθημάτων, πληθωρικά τμήματα μαθητών, μηδενικούς διορισμούς, τράπεζα θεμάτων - δρεπανηφόρο άρμα, υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, κλείσιμο των σχολικών βιβλιοθηκών, κάλυψη των κενών με ανάθεση μαθημάτων αλλού γι αλλού, ροκάνισμα της προυπηρεσίας των αναπληρωτών, νέες συγχωνεύσεις σχολείων, αξιολόγηση για τη νομιμοποίηση της μείωσης των μισθών, της χειραγώγησης, της κινητικότητας και των απολύσεων, εξοστρακισμός των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο κλπ. Παράλληλα ο Υπουργός Παιδείας απλόχερα και μεγαλόκαρδα υπέγραψε υποσχετικές για διορισμούς, διαγωνισμό ΑΣΕΠ, ενισχυτική διδασκαλία και καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης. Ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικροτούσαν καΘώς γνώριζαν ότι η πώληση "αέρα" στο πόπολο όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολογισμό, αντίθετα λειαίνει τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας των σχεδίων τους. Γιατί, όπως είναι γνωστό, τα ζαχαρένια λόγια και η εκτόξευση ελπίδων εξουθενώνουν τις αντιδράσεις εκείνων που είναι εθισμένοι στις υποσχέσεις παρά στις διεκδικήσεις.
 
Παναγιώτης Κάτσικα - alfavita.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πλανήτης Γη
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»
Σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία κανένα πολιτικό σύστημα, ούτε καμία κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σταθερές...
«Ένας καλύτερος κόσμος αν...»