Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ροκανίζουν μέχρι τέλους τις επικουρικές συντάξεις

Νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις για περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) αναμένεται μέσα στο 2014, καθώς το φθινόπωρο προβλέπεται να επαναϋπολογιστούν, με βάση τη «ρήτρα για μηδενικό έλλειμμα» του Ταμείου που προβλέπει ο νόμος. Με τον ίδιο τρόπο, μειώσεις θα εφαρμοστούν και στα υπόλοιπα επικουρικά ταμεία που δεν υπάγονται στο ΕΤΕΑ, από την 1/1/2015.

Ηδη, από 1η Ιούλη 2014 οι επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑ καταβάλλονται μειωμένες κατά 5,2%, σε συνέχεια ανάλογων μειώσεων που είχαν υποστεί τα προηγούμενα χρόνια. Η νέα μείωση υπολογίζεται στο 3%, δεν αποκλείεται όμως να είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Η κυβέρνηση είχε κρίνει ανεπαρκή τη μείωση του 5,2% που εισηγήθηκε η διοίκηση του Ταμείου τον Ιούλη, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι τα μειωμένα έσοδα του ΕΤΕΑ για το 2013 επέβαλαν μειώσεις της τάξης του 15%! Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν ότι είναι αναγκαία μια μεσοσταθμική μείωση τουλάχιστον κατά 8%.
Το ΕΤΕΑ καταβάλλει επικουρικές συντάξεις σε 1.044.000 συνταξιούχους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 645.505 συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ,174.192 συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ, 28.450 του ΤΕΑΥΕΚ, 25.784 του ΤΑΔΚΥ καθώς και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ (32.549), του ΟΤΕ (25.871), των ΕΛΤΑ (9.343), της ΕΥΔΑΠ (3.202) και της πρώην ΕΡΤ (4.477).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές: Αντιδημοκρατικά τα νέα νομοσχέδια εν μέσω πανδημίας
Ένταση σε σχολείο της Αθήνας για τον διαγωνισμό PISA – Καταγγελίες για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
Η Ε’ ΕΛΜΕ κάνει λόγο για αυταρχική στάση της διοίκησης και υπερασπίζεται το δικαίωμα ενημέρωσης και παρέμβασης των εκπαιδευτικών σωματείων στα σχολεία
Ένταση σε σχολείο της Αθήνας για τον διαγωνισμό PISA – Καταγγελίες για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Παρεμβάσεις ΠΕ: Διακήρυξη ενόψει της 95ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ
«Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν»: Πρόταση-«φωτιά» των Παρεμβάσεων για απεργιακό ξεσηκωμό με το «καλημέρα» του νέου σχολικού έτους
Παρεμβάσεις ΠΕ: Διακήρυξη ενόψει της 95ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ
Χρώματα της Αλήθειας
6ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Το μάθημα… παιχνίδι»: Ποιο σχολείο προκρίθηκε στον τελικό
Μια νέα σπουδαία διάκριση για το Γυμνάσιο Λ.Τ. Βερδικούσας – Πρόκριση στην Τελική Φάση του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Το μάθημα… παιχνίδι»
6ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Το μάθημα… παιχνίδι»: Ποιο σχολείο προκρίθηκε στον τελικό