Thumbnail
Οι πιλοτικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν το φθινόπωρο και θα κορυφωθούν εντός του 2015

Επίθεση μέχρι τελικής εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας εξαπολύει η τρόικα, που ζητεί να προχωρήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί στις κατοικίες και τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου. Η ελάχιστη τιμή για τον πλειστηριασμό πέφτει στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ανεξάρτητα από το ύψος του συνολικού χρέους του φορολογουμένου.

Οι πιλοτικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν το φθινόπωρο και θα κορυφωθούν εντός του 2015, αφήνοντας στο δρόμο όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις στις τράπεζες ή το Δημόσιο.
Σύμφωνα με την "Ναυτεμπορική", η τρόικα απαιτεί επιτάχυνση των πλειστηριασμών προκειμένου να ανακοπεί η αυξητική πορεία των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουν φθάσει τα 66,4 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί – και μέσω του επικαιροποιημένου μνημονίου – για την αλλαγή του πλαισίου διεκδίκησης των ληξιπρόθεσμων χρεών, με ορισμό της τιμής εκκίνησης των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση – αν και έχει συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς μέσω του επικαιροποιημένου μνημονίου – θα επιδιώξει την αύξηση της τιμής εκκίνησης.
Σημειώνεται ότι οι οφειλέτες του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.
Η τρόικα κρίνει την ισχύουσα διαδικασία χρονοβόρα και αναποτελεσματική, και ζητεί εκπλειστηριασμό ακινήτων σε πολύ χαμηλές τιμές που δε θα επιτρέπει οι πλειστηριασμοί να κηρύσσονται άγονοι.
Στις περιπτώσεις των χρεών προς τις τράπεζες, εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις επαφές με αυτές για τη ρύθμιση των χρεών, θα ακολουθούνται οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο: δηλαδή όσοι δεν έρθουν σε κάποιου είδους συμφωνία, ή θα καταφεύγουν στο νόμο Κατσέλη ή θα κινούνται σε βάρος τους διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή κατασχέσεις, πλειστηριασμούς.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τέμπη
Τέμπη: Νέα αποκάλυψη σοκ- Bρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που έριξαν τα μπάζα
Tρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις...
Τέμπη: Νέα αποκάλυψη σοκ- Bρέθηκε οστό θύματος στο ιδιωτικό οικόπεδο που έριξαν τα μπάζα
foto-molivia-xromata-ekpaideusi.jpg
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
“Υπάρχει πρόθεση, γίνονται προσπάθειες, εξαρτώνται από άλλους φορείς και παράγοντες, δεν ξέρουμε πόσες, δεν ξέρουμε πότε”. Διάχυτη η αίσθηση πως “…...
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών